سهم اندک استان مرکزی از سفره امکانات فرهنگی!

استان مرکزی به لحاظ پیشینه تاریخی، وجود شخصیت‌ها، نخبگان و ظرفیت های فرهنگی و اجتماعی دارای قابلیت‌های فراوان و البته کمبودهای فراوانی در حوزه زیرساخت های فرهنگی است.

با وجود اینکه اقشار مختلف تمایل زیادی به دایر ساختن مراکز فرهنگی در استان‌ دارند، اما این استان به ‌لحاظ بهره‌گیری از فناوری های نوین و موسسات و نهادهای فرهنگی در وضعیت چندان مناسبی به سر نمی برد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در این‌باره می‌گوید: در سطح استان فاقد امکانات فرهنگی بسیاری هستیم. یکی از الزامات فرهنگی در سطح استان مرکزی، تغییر تجهیزات و نوسازی و ترمیم آنهاست و در برخی هنرها مانند تئاتر نیازمند تالار و سالن ویژه هستیم تا پکیج زیرساختی هنرهای نمایشی را کامل کنیم.

حجت الاسلام دانشی در گفت‌وگو با ایسنا افزود: شهرداری‌های استان باید توجه داشته باشند که مطالبات مردم و جوانان در مناطق مختلف استان فقط احداث پل‌ و آسفالت‌ و جمع آوری زباله‌ نیست، بلکه مطالبات فرهنگی هم دارند و شهرداری‌ها می‌بایست به این مطالبات توجه کافی داشته باشند.

وی گفت: در سطح استان با کمبود فاحش سالن‌های سینما روبرو هستیم، به ‌طوری که در برخی شهرستان‌ها سالن‌های آمفی تئاتر تبدیل به سالن سینما شده‌اند و فاقد استانداردها و ویژگی‌های خاص یک سالن سینما هستند در سطح کلان‌شهر اراک نیز تنها دارای یک سالن سینمای استاندارد هستیم در حالی که اراک نیازمند تعدد پردیس‌های سینمایی است.

وی بیان‌ کرد: با توجه به‌ اینکه سالهاست به ساخت سینما پرداخته نمی شود، لذا وزارت فرهنگ‌وارشاد و شهرداری‌ها می بایست نسبت به ساخت سینماها اهتمام بیشتری داشته باشند و بخش دولتی استقبال بیشتری از ساخت سینماها داشته ‌باشد.

 دانشی ادامه‌ داد: شهرداری‌ها به ‌دلیل برخورداری از زمین‌های مناسب می توانند با کمترین هزینه سالن های کوچک سینما احداث کنند. وزارت فرهنگ و ارشاد نیز برای تجهیز این سالن ها مبلغی ‌را که بخش قابل توجهی از هزینه های احداث یک سینما محسوب می شود را اختصاص خواهد داد.

وی درخصوص مطالبات بخش فرهنگی از دولت جدید تصریح‌ کرد: درابتدا امید است برای سالن دوم تالار مرکزی که تاکنون برای تکمیل آن هیچگونه قراردادی منعقد نشده، تامین اعتبار داشته ‌باشیم. همچنین لازم‌ است بودجه‌های حمایتی جهت تولید محتوا در عرصه‌های فرهنگی و هنری در تمامی حوزه‌ها بخصوص بخش انتشارات و مطبوعات که گرفتار معضل گرانی کاغذ و هزینه‌های سنگین چاپ هستند، اختصاص یابد. صنعت چاپ در استان مرکزی نیازمند بروزرسانی است.

دانشی تاکید کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برخی استان‌ها موزه هنرهای معاصر را احداث کرده ‌است، اما این طرح در استان مرکزی و شهر اراک انجام نشده، لذا جهت حفظ آثارفرهنگی ‌هنری معاصر استان مرکزی نیازمند احداث این موزه در شهر اراک هستیم.

مدیرکل ارشاد درخصوص پروژه‌های در حال احداث در استان توضیح داد: در حال ‌حاضر در چهار شهرستان‌ آشتیان، محلات، کمیجان و خنداب پروژه‌های فرهنگی در حال تکمیل ‌شدن است و برخی از آنها نیز افتتاح شده است. این پروژه‌ها در دولت نهم و دهم شروع شده و در دولت دوازدهم ساخته شده‌اند و در صورت تکمیل‌ در اختیار مردم قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: در شهر اراک به‌ جز تالار مرکزی کار مشترکی بین شهرداری و اداره کل ارشاد به ‌نام احداث بلک‌باکس پارک‌شهر در حال انجام است که تا بحال ۴۰ درصد پیش رفته‌ است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۱ مهر ۱۴۰۰ / ۰۹:۰۳
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1400072114508
  • خبرنگار :