مدیرعامل شرکت برق منطقه ای اصفهان مطرح کرد؛

ایجاد ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تا چهار سال آینده در کشور

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای اصفهان با بیان اینکه نبود تعادل بین قیمت تمام شده و قیمت تکلیفی برق، گپ بزرگی را در صنعت برق ایجاد کرده است، گفت: وزارت نیرو برای افزایش تولید برق برنامه دارد که ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه برای چهار سال آینده احداث کند.

رسول موسی رضایی امروز (سه شنبه-۲۰ مهر ماه) در مراسم روبان چینی یازدهمین نمایشگاه برق و اتوماسیون صنعتی و دوازدهمین نمایشگاه لوستر و روشنایی اصفهان امروز در اصفهان، با اشاره به اینکه برگزاری نمایشگاه ها از یک بعد موجب ایجاد انگیزه در بین سازندگان و تولیدکنندگان می شود، اظهار کرد: برگزاری این نمایشگاه موجب توسعه زیرساخت ها، مسائل فنی در حوزه برق می شود.

وی با اشاره به گزارشی از وضعیت برق استان، گفت: تابستان ۱۴۰۰، فصل سختی را به لحاظ خاموشی ها و قطعی برق گذراندیم و شاهد ناترازی تولید و مصرف برق در کشور بودیم.

به گزارش ایسنا، مدیرعامل شرکت برق منطقه ای اصفهان با بیان اینکه حدود ۱۲ هزار مگاوات بین تولید و مصرف برق ناترازی وجود داشت که تامین این میزان برق کار سختی بود، توضیح داد: از سوی دیگر با توجه به وضعیت بسیار کم بارش ها، در ذخایر مخازن آب دچار مشکل بودیم و با خروج نیروگاه های برقابی شاهد گرفتاری قطعی برق در تابستان شدیم.

وی همچنین اضافه کرد: هر سال شاهد رشد ۳ تا ۵ درصدی مصارف جاری و بخش صنعت هستیم که مجموع این عوامل و استراتژی های اتخاذ شده به لحاظ تولید و پشتیانی، توسعه تولید، صادرات و ... موجب شد تا کشور در سال ۱۴۰۰ با گرفتاری تولید و کمبود برق مواجه شود.

موسی رضایی با بیان اینکه تابستان امسال در اصفهان به دنبال مدیریت کمبود تولید برق بودیم، تصریح کرد: این کار با کمک صنایع بزرگی همچون فولاد مبارکه، ذوب آهن و سیمان انجام و موجب شد تابستان امسال را با تمام سختی ها پشت سر بگذاریم.

وی با بیان اینکه آنچه وزارت نیرو در برنامه دارد اجرای ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه برای چهار سال آینده است، گفت: در حال حاضر ظرفیت نصب شده نیروگاه های کشور نزدیک ۸۶ هزار مگاوات است.

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای اصفهان با تاکید بر اینکه اجرای ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه کار سخت و بزرگی است، گفت: با موافقت نامه وزیر نیرو و صمت قرار شد از این میزان، ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه توسط صنایع سنگین ایجاد شود، به عنوان مثال فولاد مبارکه ۱۵۰۰ مگاوات نیروگاه احداث کند.

به گفته موسی رضایی، براساس این سیاست قرار است ۱۲ هزار و ۴۰۰ مگاوات نیروگاه با سرمایه گذاری صنایع سنگین و کارخانجات بزرگ کشور برای افزایش ظرفیت تولید برق ایجاد شود.

وی همچنین افزود: قرار است ۱۰ هزار مگاوات دیگر توسط خود وزارت نیرو ایجاد شود و به نحوی نیروگاه های سیکل ترکیبی خود را توسعه دهد که از این طریق می توان حدود ۱۳ هزار مگاوات به تولید برق کشور اضافه کرد.

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای اصفهان با اشاره به ۱۰ هزار مگاوات سوم، گفت: سیاست وزارت نیرو توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر خورشیدی و بادی است و این وزارتخانه در حال تلاش است تا با جذب سرمایه گذار، ۱۰ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر را توسعه و ایجاد کند همچنین قرار است ۴ سال آینده دو واحد ۱۰۰۰ مگاواتی اتمی در واحدهای ۲ و ۳ نیروگاه بوشهر وارد مدار شود.

وی گفت: گزارش و آمار وزارت نیرو از سال ۸۹ تا ۹۸ در یک دوره ۱۰ ساله نشان می دهد که این وزارتخانه نزدیک ۸۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان وزارت نیرو بابت مابه التفاوت نرخ تکلیفی و نرخ تمام شده برق از دولت طلبکار است که حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان این عدد را سازمان حسابرسی کشور تایید کرده است.

موسی رضایی تصریح کرد: نبود تعادل بین قیمت تمام شده و قیمت تکلیفی برق، گپ بزرگی را در صنعت برق ایجاد و وزارت نیرو را درگیر گرفتاری های بسیار کرده است و تا این مشکل حل نشود نمی توان در سرمایه گذاری و جذب سرمایه گذاری در صنعت برق موفق باشیم.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۰ مهر ۱۴۰۰ / ۱۴:۳۵
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1400072014075
  • خبرنگار :