به گزارش ایسنا، در اطلاعیه ادارهکل دامپزشکی خوزستان آمده است: "پیرو درج خبر در برخی خبرگزاریها با عنوان پیشبینی کمبود مرغ در خوزستان در ماه آینده و اشاره به تلفات بالای ۵۰ درصد در واحدهای پرورش مرغ گوشتی اظهارشده از طرف رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغداران استان خوزستان، موارد به شرح ذیل جهت تنویر افکار عمومی ایفاد میگردد.
استان خوزستان از جمله استانهای تاثیرگذار در پرورش مرغ گوشتی در سطح کشور محسوب میشود و در این خصوص به طور میانگین سالیانه تا ۵۵ میلیون قطعه جوجهریزی ثبت و پرورش داده شده است و بر اساس الگوهای جوجهریزی و میزان پراکندگی واحدهای پرورش مرغ گوشتی که در سرتاسر استان مستقر هستند، استراتژی کنترلی و اقدامات پیشگیرانه ادارهکل دامپزشکی استان خوزستان در کل پهنه استان و با در نظر گرفتن دورهها و میزان جوجهریزی در هر مرغداری و با استفاده از سیستمهای پایش و مراقبت فعال و غیر فعال به طور مستمر اجرا و عملیاتی میشود و این یک فرآیند مستمر است که با استفاده از توان تخصصی کارشناسان بخش دولتی و خصوصی در قالب برنامههای مشارکت بخش دولتی و خصوصی انجام میشود.
در همین راستا اجرای برنامههای واکسیناسیون منطبق بر دستور العملهای سازمان دامپزشکی کشور و نقشه بیمارییابی مرغداریهای استان خوزستان به شکل دقیق انجام میشود. از طرفی پایش، رصد و کنترل و مراقبت از بیماریهای طیور - اعمال شرایط قرنطینهای و بیوسکوریتی - ثبت جوجهریزی، تلفات و سایر وقایع بهداشتی در سامانه GIS طیور استان به شکل واقعی و به استناد بازدیدهای تخصصی و میدانی از جمله برنامههای معمول و مستمر ادارهکل دامپزشکی استان و دامپزشکان مسئول فنی بهداشتی مرغداریها است که به صورت روزانه صورت میپذیرد.
بروز پدیده تلفات در واحدهای مرغداری گوشتی با توجه به تاثیرپذیری از عوامل و فاکتورهای مخاطرهآمیز مختلف امری اجتنابناپذیر و معمول است و به تناسب عوامل بیماریزای پیرامونی و در گردش، در مقاطعی تلفات افزایش یا کاهش پیدا میکند لیکن ادعای مطرحشده در خصوص تلفات بالای ۵۰ درصد در مرغداریهای ناحیه خاصی از استان خوزستان صحت نداشته و مورد تائید این ادارهکل نیست و بررسیهای تخصصی انجامشده نشان از این دارد که میانگین تلفات واحدهای پرورش گوشتی استان خوزستان و از جمله مناطق شمالی استان بسیار پایینتر از رقم ادعایی است.
در پایان تاکید میشود که فرآیند ورود جوجه یکروزه گوشتی در مرغداریهای استان خوزستان، طول دوره پرورش و ارسال به کشتارگاههای صنعتی طیور در حوزه بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور و بهداشت فرآوردهای خام دامی تحت نظارت و کنترلهای بهداشتی ادارهکل دامپزشکی خوزستان بوده و بروز هر گونه پدیده از جمله تلفات در مرغداریها مورد رصد و کنترل قرار میگیرد."
انتهای پیام