کمک به روش‎های ازدیاد برداشت از مخازن نفتی با اختراع مدرس دانشگاه ایلام

اختراع دکتر «احسان جعفربیگی» مدرس دانشگاه ایلام با عنوان «ساخت نانوسیال جهت تغییر ترشوندگی سنگ کربناته و ازدیاد» ثبت شد.

 دکتر «احسان جعفربیگی» استاد مدعو گروه مهندسی شیمی و نفت دانشکده فنی و مهندسی  دانشگاه ایلام در راستای تغییر ترشوندگی سنگ مغزه با هدف بررسی روش‎های ازدیاد برداشت از مخازن نفت موفق به ثبت اختراع نوینی جهت افزایش تولید از مخازن نفتی شد.

بیشتر مخازن نفتی ایران در اواخر نیمه دوم عمر تولید خود هستند، که این موضوع اهمیت استفاده از روش‎های ازدیاد برداشت نفت را دوچندان می‎کند، لذا به منظور پیاده‎سازی روش‎های ازدیاد برداشت، آزمایش‎های متعددی با هدف امکان‎سنجی روش‎های مختلف ازدیاد برداشت نفت روی نمونه‎هایی از سنگ مخزن (مغزه) انجام می‎شود تا بر این اساس بهترین روش ازدیاد برداشت نفت انتخاب شود، بدین‎ منظور اختراع انجام شده کمک قابل توجهی به این موضوع خواهد کرد.

 از طرفی با توجه به اینکه مخازن ایران، شکافدار هستند و به‎کارگیری روش‎های مرسوم ازدیاد برداشت با محدودیت روبه‌روست. به‎منظور افزایش تولید این مخازن به شدت ناهمگن و غیرمعمول، بکارگیری نانوسیالات جدید سنتز شده با ساختاری چندجانبه در مخازن امری ضروری است.

این اختراع در بازه زمانی سه سال انجام گرفت و در سامانه ثبت مالکیت معنوی و اختراعات با شماره اظهارنامه ۱۴۰۰۵۰۱۴۰۰۰۳۰۰۲۴۷۶ و شماره ثبت ۱۰۵۲۷۱ به ثبت رسیده و مقاله اختراع فوق هم در مجله‌ای نفتی با رنکیک Q۱ تحت داوری است.

 دکتر جعفربیگی عضو فدراسیون اختراعات سوئیس IFIA بوده و مدت ۷ سال است که به تحقیق  در زمینه پژوهشی ازدیاد برداشت از مخازن نفتی می‌پردازد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۰ مهر ۱۴۰۰ / ۱۳:۴۵
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1400072013993
  • خبرنگار :