با پذیرش ۸۰ مقاله؛

چهارمین کنگره بین‌المللی مولانا در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد

چهارمین همایش بین‌المللی مولانا با عنوان «یگانگی و بیگانگی در اندیشه عرفانی مولانا» در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی ۱۹ مهر در این همایش گفت: شناخت کلی از مولانا در بین عموم مردم وجود دارد اما این شناخت در حد مولانا نیست بلکه به‌صورت عمومی و کلی است.

عزیز حبیبی با بیان اینکه شناخت از عرفان هم در بین مردم تقریباً در حد معنای لغوی است، تصریح کرد: اشعار مولانا معانی متعددی و چندگانه‌ای دارد که برای شناخت دقیق آن باید بیشتر روی اشعارش فکر و تعمق کرد.

وی با بیان اینکه به قول دکتر شفیعی کدکنی عرفان چیزی جز نگاه هنری و جمال شناسانه به دین نیست، تصریح کرد: برگزاری چنین همایش‌هایی موجب پیوستگی فرهنگ‌ها در بین کشورهای منطقه و نزدیک شدن قلوب مردم منطقه می‌شود.

مرتضی ابراهیمی رئیس چهارمین همایش بین‌المللی مولانا و رئیس دانشکده ادبیات و علوم‌انسانی دانشگاه محقق اردبیلی گفت: امروز سرمایه اجتماعی یک ضرورت است و اساس این سرمایه اجتماعی عقلانیت بوده و عقلانیت هم نیاز به تولید کالا دارد.

وی اضافه کرد: نیازمند معرفت و عرفان هستیم و عرفان نقطه کانونی دانش بشری است.

ابراهیمی با بیان اینکه فلسفه پیامبر ایجاد تحول درونی در انسان‌ها است، تصریح کرد: ضرورت شناخت درونی روزبه‌روز بیشتر می‌شود.

رامین محرمی عضو هیئت‌علمی دانشگاه محقق اردبیلی و دبیر علمی چهارمین کنگره بین‌المللی مولانا هم گفت: یگانگی با حق و حقیقت و بیگانگی با نفاق و نفسانیت گره‌خورده است.

وی با بیان اینکه یگانگی از سطح هویتی هر فردی شروع شده و تا سطح عرفانی، انسانی و الهی تداوم دارد، تصریح کرد: دنیای ما، دنیای اضداد است و یگانگی و بیگانگی تا آخر حیات ادامه خواهد داشت.

دبیر علمی چهارمین کنگره بین‌المللی مولانا ادامه داد: دی‌ماه سال ۹۹ فراخوان این کنگره منتشر شد و حدود ۱۰۰ مقاله از دانشگاه‌های داخلی و خارجی به این همایش ارسال شده بود که از بین آنها ۸۰ مقاله مورد پذیرش قرار گرفت.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۹ مهر ۱۴۰۰ / ۱۸:۵۵
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1400071913341
  • خبرنگار :