مدیرکل بهزیستی کرمانشاه:

بیش از ۲۹ درصد مردم کشور از اختلالات روانی رنج می‌برند

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه با ابراز نگرانی از رشد شیوع اختلالات روانی بین مردم جامعه، گفت: میزان شیوع اختلالات روانی بین مردم به ۲۹.۷ درصد رسیده است.  

فرحناز محمدی در نشستی خبری که امروز(۱۹ مهر) به مناسبت هفته سلامت روان برگزار شد، با بیان اینکه سلامت روان باید همانند سلامت جسم مورد توجه افراد جامعه قرار گیرد، اظهار کرد: متاسفانه آن میزان که افراد جامعه به سلامت جسمی خود توجه دارند، به سلامت روان شان اهمیت نمی دهند.

وی افزود: طبق آمارها طی سالهای اخیر آمار بیماریهای روان در جامعه افزایش یافته است، بگونه ای که شیوع اختلالات روانی در کشور در اوایل دهه ۴۰ حدود ۱۵.۲۵ درصد بود که این رقم در اوایل دهه ۹۰ به ۲۳.۶ درصد و در سال ۱۴۰۰ به ۲۹.۷ درصد رسیده که رشد قابل توجه و نگران کننده ای است.

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه اضافه کرد: طبق آمار ها حدود ۴۵۰ میلیون نفر در دنیا هستند که از اختلالات روانی رنج می برند و حدود ۲۰ درصد از بزرگسالان هر سال یک مشکل بهداشتی روانی را تجربه می کنند.

وی از افسردگی، اضطراب، استراس، اعتیاد و ... به عنوان مهمترین بیماری های روان نام برد و گفت: متاسفانه بسیاری از مردم ما از ترس انگ زدن اجتماعی و نگرانی هایی که از نگاه مردم دارند، به سراغ درمان اختلالات و بیماری های روانی خود نمی روند.

محمدی با تاکید براینکه باید بین افراد جامعه درخصوص لزوم توجه به سلامت روان آگاه سازی صورت گیرد، اظهار کرد:  یکی از چالش هایی که در استان های غربی کشور وجود دارد این است که با بروز اولین علائم یک بیماری جسمی سریعا به پزشک مراجعه می کنند، اما تلاش می کنند علائم  و تلنگرهای روان پزشکی را انکار کنند و حتی آن را نبینند، چراکه از جدی شدن آن اضطراب دارند.  

وی با بیان اینکه بسترهای خوبی برای درمان افرادی که دچار اختلالات روانی شده اند در استان وجود دارد، گفت: در همه مراکز بهزیستی مراکز مشاوره راه اندازی شده که مردم می توانند از آنها استفاده کنند.

مدیرکل بهزیستی استان بااشاره به راه اندازی خط مشاوره رایگان تلفنی ۱۴۸۰ در استان برای افرادی که در حوزه های مختلف نیاز به مشاوره دارند، اعلام کرد: هرچند در حال حاضر بسیاری از مردم برای مشاوره درخصوص مشکلاتشان با این خط تماس می گیرند، اما باید استقبال بیشتری از آ ن صورت گیرد.

وی با تاکید براینکه بسیاری از بیماری ها و اختلالات روان در مراحل اولیه به راحتی قابل پیشگیری است، گفت: عدم پیگیری بیماری در مراحل اولیه باعث حادتر شدن آن می شود، تاجایی که که درحال حاضر  برای پذیرش بیماران روان مزمن در مراکز خود پشت نوبتی داریم.

انتهای پیام   

  • دوشنبه/ ۱۹ مهر ۱۴۰۰ / ۱۶:۲۴
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1400071913263
  • خبرنگار : 50184