دولت مانیل جایزه صلح نوبل را نشانه آزادی رسانه‌ها در فیلیپین دانست

یکی از معاون‌های ارشد رئیس جمهوری فیلیپین امروز (دوشنبه) گفت، بردن جایزه صلح نوبل توسط منتقد دولت و خبرنگار فیلیپینی "ماریا رسا" نشان دهنده این است که آزادی رسانه‌ای در کشور زنده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، ماریا رسا، موسس وبسایت راپلر و دیمیتری موراتف، خبرنگار روسی به صورت مشترک برنده جایزه صلح نوبل 2021 شدند.

از زمان روی کار آمدن رودریگو دوترته، رئیس جمهوری فیلیپین در سال ۲۰۱۶، ماریا رسا و وبسایت راپلر با یکسری اتهامات و بازجویی‌هایی روبرو شده که به گفته مدافعان رسانه‌ها، ارعاب و تهدید دولتی برای گزارش‌ها و تحقیقاتی است که دولت مانیل درباره جنگ مرگبار علیه قاچاق مواد مخدر به راه انداخته است.

دوترته، وبسایت راپلر را یک "خبرنامه اخبار جعلی" توصیف کرده و ماریا رسا هم هدف پیام‌های متعددی در رسانه‌های اجتماعی قرار گرفته است.

"هری روکو"، سخنگوی دوترته گفت: این یک پیروزی برای فیلیپین است و ما از این مساله خیلی خوشحالیم. آزادی رسانه‌ها زنده است و اثباتی بر برنده شدن ماریا رسا در جایزه صلح نوبل.

گروه‌های رسانه‌ای فیلیپین و فعالان حقوق بشری برنده شدن ماریا رسا در این جایزه را یک پیروزی در کشوری دانسته‌اند که یکی از خطرناکترین کشورها برای خبرنگاران محسوب می‌شود.

ماریا رسا ۵۸ ساله روز شنبه در گفتگویی با خبرگزاری فرانسه گفت که هنوز باید در هفت پرونده قضایی از جمله دادخواست اتهام مربوط به انتشار اسناد و مطالب نادرست در فضای سایبری که در آنها با شش سال حبس روبرو می‌شود، دست و پنجه نرم کند. دو پرونده مربوط به این اتهام اوایل سال جاری میلادی لغو شده است.

ماریا رسا که همچنین شهروند آمریکاست، گفته که امیدوار است این جایزه به او و سایر خبرنگاران در فیلیپین در برابر حملات فیزیکی و تهدیدهای آنلاین کمک کند و افزود: امیدوارم که این جایزه به ما خبرنگاران کمک کند تا شغلمان را بدون ترس ادامه دهیم.

سخنگوی دوترته اما این مساله را رد کرد که دولت یک تاثیر تهدیدآمیز علیه خبرنامه‌ها و رسانه‌ها دارد و افزود: کسی که چنین ادعایی می‌کند نباید یک خبرنگار باشد.

وی همچنین این ادعا را نیز رد کرد که جایزه صلح نوبل یک سیلی به صورت دولت است و تاکید کرد: هیچکس تا به حال در فیلیپین سانسور نشده است. ماریا رسا باید در دادگاه از خودش دفاع کند. او یک متهم است. این مساله باید در دادگاه‌های فیلیپین مورد بررسی قرار گیرد تا آنها درباره سرنوشت او تصمیم بگیرند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۹ مهر ۱۴۰۰ / ۱۳:۰۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400071913007
  • خبرنگار : 71129