حمیدرضا لشگری در گفت و گو با ایسنا سهم اصلی منابع آلاینده در دو پارامتر اصلی رودخانه کرج را مربوط به چرای بیش از ظرفیت دام و فاضلاب سکونتگاههای دائمی اطراف رودخلانه کرج دانست و افزود: سازمان محیط زیست مطالعاتی در خصوص تدوین برنامه کاهش آلودگی آب رودخانه کرج با یکی ازدانشگاههای کشور انجام داده که بر اساس این مطالعات پارامترهای اصلی آلایندهها به چرای بیش از ظرفیت دام در مراتع و فاضلاب سکونتگاههای دائمی واقع در روستاهای اطراف رودخانه کرج مربوط است.
وی ضعیف شدن پوشش گیاهی بر اثر چرای بی رویه دام را باعث فرسایش و افزایش کدورت آب رودخانه برشمرد و گفت: همچنین موضوع آلایندگی در اثر فضولات دامهای عبوری یا مستقردر کنار شاخههای اصلی رودخانه نیز مطرح است.
لشگری با اشاره به اینکه بر اساس این مطالعات سکونتگاههای روستاهایی در درجه دوم باعث آلایندگی رودخانه کرج هستند، گفت: روستاهایی را داریم که کل فاضلاب روستا وارد رودخانه میشود و در بار سالیانه آلودگی سهم بسزایی دارند.
معاون فنی اداره کل محیط زیست کرج با بیان اینکه سهم آلایندگی مراکز پذیرایی حاشیه رودخانه بیشتر در آلودگی لحظهای است نه بار سالیانه آلودگی، افزود: در این مطالعه مراکز خدماتی سهم کوچکتری دارند اما نمیتوان بارآلودگی لحظه ای را کتمان کرد.
به گفته این مسئول برای کنترل آلودگی در درجه اول باید ظرفیت چرای دامها کنترل و روستاهای اطراف رودخانه به شبکه جمع آوری فاضلاب و تصفیه خانه مجهز شوند.
انتهای پیام