نقاشی‌هایی از جنس محمدرضا شجریان

سال گذشته در چنین روزی استاد آواز ایران، محمدرضا شجریان دار فانی را وداع گفت و علاوه بر اهالی موسیقی، هنرمندان حوزه‌های مختلف هنری از جمله نقاشان و طراحان را در ماتم تلخی فرو برد.

تابلو نقاشی ها با موضوعات مختلفی خلق می‌شوند؛ از موضوعات انتزاعی گرفته تا طبیعت و چهره افراد شناخته شده و حتی ناشناس، خیابان‌های شهر و کافه ها و اشیای بی جان. در این میان اگرچه پرتره ها از موضوعاتی است که امروزه خلق آن در هنر نقاشی کمتر رایج است، اما همچنان آثاری با این موضوع به فضای فرهنگ و هنر عرضه می‌شوند. علاقه شخصی هنرمند به شخصی خاص که سوژه نقاشی اش می شود و تأکید یک نهاد خصوصی یا دولتی برای خلق اثری درباره یک چهره، از جمله این دلایل هستند. 

اما فارغ از دلایلی که به خلق این نوع از آثار ختم می‌شوند، این تابلوها می توانند یادآور اهمیت چهره‌های ملی به نسل‌های آینده باشند و از این منظر از اهمیت بالایی هم برخوردار اند.

در همین ارتباط و به مناسبت نخستین سالگرد درگذشت محمدرضا شجریان، در این گزارش شاهد تابلوها نقاشی هایی خواهید بود که درباره این هنرمند موسیقی ایرانی خلق شده اند.


اثری که در پایین‌تر تصویر آن را مشاهده می‌کنید، ترکیبی است از هنر نقاشی و گرافیک که متعلق به نادر لنجانی است. این تابلو که در قالب ۶۰×۸۰ سانتی متر کشیده شده است، چهره‌ای از خسرو آواز ایران را در جوانی به نمایش گذاشته است.

شجریان در جوانی اثر نادر لنجانی



تابلو بعدی که در ابعاد ۶۰×۸۰ سانتی متر کشیده شده است، ترکیبی از هنر نقاشی و گرافیک محسوب می‌شود که به ندا کدخدایی الیادرانی اختصاص دارد.

تبلو نقاشی از ندا کدخدایی الیادرانی


تابلویی که تصویر آن را در پایین‌تر مشاهده می‌کنید، ترکیبی از هنر نقاشی و گرافیک است که به شیوا عوض زاده تعلق دارد.

شجریان در اثر شیوا عوض زاده


طرح بعدی متعلق به رویا جعفری است. این اثر نیز ترکیبی از هنر گرافیک و نقاشی است که تصویری دیگر از محمدرضا شجریان را در قالب یک تابلو به نمایش گذاشته است.


فاطمه ظهیرنژاد خالق پرتره‌ای است که ترکیبی از هنر نقاشی و گرافیک محسوب می‌شود. این پرتره که با تکنیک سیاه قلم خلق شده است، تصویری از استاد شجریان را نشان می‌دهد.

سیاه قلم فاطمه ظهیرنژاد



اثر بعدی متعلق به ذکریا عزتی است. او در این اثر خط ـ نقاشی، تصویر استاد محمدرضا شجریان را با خط غباری و قلم نیم میلی‌متری، به صورت خوش نویسی، نقاشی کرده‌ است که اصطلاحا آن را خط _ نقاشی می‌گویند. ذکریا عزتی در این کار در طول سال‌ها با شنیدن آواز استاد شجریان همان اشعار موسیقی او را در این نقاشی خوشنویسی کرده‌ است.
 

نقاشی خط ذکریا عزتی

اثر بعدی متعلق به بزرگمهر حسین‌پور است. این نقاشی که بارها مورد استفاده قرار گرفته است، تصویری از استاد شجریان را همراه با المان هنر ایرانی به نمایش گذاشته است.

اثر بزرگمهر حسین‌پور

بهزاد خورشیدی ـ هنرمند گرافیست ـ هم طرحی را به مناسبت نخستین  سالگرد درگذشت محمدرضا شجریان منتشر کرد که در ادامه آن را مشاهده می کنید.

اثر خورشیدی درباره شجریان

انتهای پیام 

  • شنبه/ ۱۷ مهر ۱۴۰۰ / ۱۹:۰۸
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 1400071711482
  • خبرنگار : 71656