کاربرد "کشور تایوان" توسط سناتور فرانسوی خشم چین را برانگیخت

یک سناتور ارشد فرانسوی طی سفرش به تایپه گفت که تایوان باید یک "کشور" نامیده شود و از آن جایی که پکن این جزیره را کشور تلقی نمی‌کند و آن را قسمتی از خاک خود می‌داند، اظهارات این سناتور موجب برافروخته شدن خشم پکن شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از رویترز، نام تایوان مسئله‌ای پیچیده است زیرا این جزیره که به طور رسمی "جمهوری چین" نامیده می‌شد، از سوی اکثر کشورهای جهان که با پکن رابطه دارند، به عنوان کشور به رسمیت شناخته نمی‌شود. سفارت‌های تایوان عملا از نام "تایپه" برای توصیف این جزیره استفاده می‌کنند تا مطمئن باشند که کشورهای میزبان، چین را خشمگین و ناراحت نمی‌کنند.

آلن ریچارد، وزیر دفاع سابق فرانسه طی نشستی با تسای اینگ-ون، رییس جمهور تایوان گفت که دفتر نمایندگان تایوان در پاریس کار بسیار خوبی به نمایندگی از "کشور" شما انجام می‌دهد.

ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش گفت که نامیدن تایوان به عنوان کشور، نقض آشکار توافق بین‌المللی از جمله توسط خود فرانسه است.

وی افزود: افرادی مثل ریچارد نه تنها به استانداردهای روابط بین‌الملل احترام نمی‌گذارند بلکه با تصمیمات خودسرانه‌ خویش سبب تخریب این روابط می‌شوند. چین با قاطعیت این مسئله را محکوم می‌کند و شدیدا مخالف آن است.

ریچارد که سرپرستی و هدایت گروه "دوستی تایوان" سنای فرانسه را برعهده دارد، در گفت‌وگویی با خبرنگاران عنوان کرد آن چه که به عنوان نمایندگی‌های تایوان ‌می‌نامیم، مسئله‌ای جنجالی است.

وی به زبان انگلیس افزود: این یک مسئله حساس دیپلماتیک است اما آن چه که برای من اهمیت دارد این است که نام این جزیره، کشور تایوان است. در نتیجه هیچ دلیلی برای جلوگیری از نامیدن "کشور تایوان" وجود ندارد.

ریچارد به زبان فرانسوی خاطرنشان کرد که در فرانسه واژه "کشور" در وهله نخست به معنی "فضای جغرافیایی" است نه یک فضای سیاسی.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که نگرانی‌های بین‌المللی از افزایش تنش بین تایوان و چین پس از پرواز تقریبا ۱۵۰ هواپیمای چینی در ۴ روز به منطقه پدافند هوایی تایوان برانگیخته شده است.

تایوان پس از شکست دولت "جمهوری چین" در سال ۱۹۴۹ در جنگ داخلی با کمونیست‌ها، تبدیل به مامن دولت مغلوب شد و زیر سایه ترس از تجاوز و حمله چین به سر برده است و هیچ گونه پیمان صلحی تا به حال میان دو طرف امضا نشده است.

فرانسه روابط رسمی را فقط با پکن دارد؛ اما یک سفارت دوفاکتو نسبتا بزرگ را در جزیره تایوان که توسط دیپلمات‌ها اداره می‌شود، دارد.

ریچارد که در سال‌های ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۲ زمان ریاست جمهوری ژاک شیراک، وزیر دفاع بود، پیش از این دو دفعه به تایوان سفر کرده است.
علیرغم هشدارهای شدید از سوی سفارت چین در پاریس، سه سناتور دیگر او را در این سفر همراهی می‌کنند.
انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۷ مهر ۱۴۰۰ / ۱۱:۴۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400071710983
  • خبرنگار : 99999