رسیدن ۲۴۲ هزار تاکسی به سن فرسودگی تا پایان سال

مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانی‌های شهری کشور با تاکید بر لزوم تسریع در روند نوسازی تاکسی های فرسوده، گفت: طبق مصوبه هیات وزیران، تاکسی‌هایی که به سن ۱۰ سال رسیده باشند، مشمول فرسودگی می شوند که تا پایان سال ۱۴۰۰تعداد تاکسی های فرسوده به ۲۴۲ هزار دستگاه می رسد.

مرتضی ضامنی در گفت وگو با ایسنا، در تشریح روند نوسازی تاکسی های فرسوده گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا کنون ۵۲۵۰ راننده که متقاضی نوسازی خودروی خود بودند در طرح نوسازی ثبت نام کردند که از این تعداد ۳۹۶۲ متقاضی خودروهای خود را تحویل گرفتند و باقی آنها در فرآیند تحویل خودرو قرار دارند. 

نوسازی ۸۰ هزار و ۹۹۶ تاکسی فرسوده از سال ۹۵ تا کنون

وی افزود: از ابتدای شروع نوسازی ناوگان تاکسیرانی (سال۱۳۹۵) تا کنون ۸۰ هزار و ۹۹۶ دستگاه تاکسی فرسوده نوسازی شده است و طبق مصوبه هیات وزیران، تاکسی‌هایی که به سن ۱۰ سال رسیده باشند، مشمول فرسودگی می شوند و اکنون ۱۹۲ هزار دستگاه تاکسی به سن فرسودگی رسیده اند که این عدد تا پایان سال ۱۴۰۰ به ۲۴۲ هزار دستگاه خواهد رسید.


ضامنی ادامه داد: از این تعداد تاکسی نوسازی شده در طرح نوسازی ناوگان تاکسیرانی ۱۱هزار و ۱۲۰ دستگاه شامل نوسازی اسقاط بدون جایگزین بود.

خودروهای جایگزین تاکسی های فرسوده سمند و پژو ۴۰۵ است

عدم همکاری دولت در ارائه تسیهلات بانکی و افزایش‌ قیمت خودرو از دلایل کندی روند نوسازی تاکسی


مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانی‌های شهری کشور افزود: فرآیند نوسازی ناوگان تاکسیرانی با تحویل خودرو با استاندارد یورو ۵ ادامه دارد و خودروهای تحویلی سمند و پژو ۴۰۵ است ویکی از دلایل کند شدن روند نوسازی ناوگان تاکسیرانی، عدم همکاری دولت در ارائه تسیهلات بانکی و همچنین از طرفی افزایش‌های پی در پی قیمت خودرو در هر فصل است که امیدواریم شرایطی فراهم شود تا در جهت سرعت و افزایش فرآیند نوسازی تاکسی‌های فرسوده حداقل سالی یکبار شاهد رشد قیمت‌ها باشیم.

افزایش قیمت ۲۵۵ درصدی پژو و ۲۹۹ درصدی سمند طی ۴ سال

وی تاکید کرد: ما سال ۱۳۹۶ تا تابستان سال ۱۴۰۰ شاهد افزایش ۲۵۵ درصدی قیمت پژو و ۲۹۹ درصدی قیمت سمند بودیم که با این نوسان قیمت و بدون تسهیلات ارزان قیمت، رانندگان توان مالی برای تهیه خودرو با این قیمت را ندارند و نیاز است که از تسهیلات بانکی در این زمینه استفاده کنند.

درخواست حمایت از دولت سیزدهم برای تسریع روند نوسازی ناوگان فرسوده تاکسی

ضامنی افزود: بر اساس تبصره‌های ۱ و ۲ ماده ۸ قانون هوای پاک، مصوب ۱۸ مرداد ۹۶ مجلس شورای اسلامی، دولت موظف است که از محل صرفه جویی حاصل از بهبود و مدیریت سوخت ناشی از اجرای این قانون، ساز و کار و تسهیلات ارزان قیمت با سود ۴ درصد، جهت جایگزینی خودروهای فرسوده حمل و نقل عمومی با باز پرداخت ۱۰ ساله را فراهم کند و ما از رئیس جمهور محترم و هیئت دولت درخواست داریم تا با حمایت ها در مبحث قانونی آلودگی هوا، روند نوسازی ناوگان فرسوده را تسریع نمایند.

 استفاده رانندگان تاکسی تهران، اصفهان و مشهد از تسهیلات ۹۰ میلیون تومانی

وی در زمینه تامین تسهیلات بانکی برای نوسازی ناوگان تاکسیرانی گفت: شهردای برخی شهرها برای اعطای وام مورد نیاز به رانندگان تاکسی از محل منابع شهرداری در بانک‌ها نسبت به ارائه تسهیلات ۹۰ میلیون تومانی و سود کم بهره اقدام کردند که براین اساس با مشارکت شهرداری‌های تهران، اصفهان ومشهد راننده‌ها با استفاده از تسهیلات ۹۰ میلیون تومانی، فرایند نوسازی را انجام می‌دهند، در سایر شهرها فعلا به صورت نقدی نوسازی در حال انجام است که امید می رود با همکاری دولت فرایند پرداخت تسهیلات در آینده به صورت ملی توسط دولت اجرایی شود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۷ مهر ۱۴۰۰ / ۰۶:۵۰
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 1400071610618
  • خبرنگار : 71505