به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، حزب "رفاه" آبی احمد به عنوان پیروز انتخابات پارلمانی اوایل سال جاری میلادی اعلام شد؛ انتخاباتی که به شدت مورد انتقاد قرار گرفت و توسط احزاب اپوزیسیون تحریم شده بود اما توسط برخی از ناظران انتخاباتی خارجی به عنوان روندی که بهتر از سالهای گذشته برگزار شده بود، توصیف شد.
آبی احمد، برنده جایزه صلح نوبل ۲۰۱۹ میلادی به خاطر احیای روابط با اریتره و به خاطر انجام اصلاحات سیاسی وسیع، در حال حاضر با چالشهای بزرگی رو به روست چرا که جنگ در منطقه "تیگرای" به دیگر بخشهای این کشور نیز کشیده شده، خشونتهای مرگبار قومی ادامه دارد و دیدهبانها نسبت به بازگشت اقدامات سرکوبگرایانه دولت هشدار میدهند.
این جنگ ۱۱ ماهه اقتصاد اتیوپی را که زمانی یکی از اقتصادهای رو به رشد آفریقا بود، ضعیف میکند و این خطر را به همراه دارد که آبی احمد را که زمانی به عنوانی یکی از میانجیگران صلح منطقهای شناخته میشد، منزوی کند. تنها سه رهبر آفریقایی از کشورهای نیجریه، سنگال و سومالی، در مراسم امروز شرکت داشتند.
دولت اتیوپی هفته گذشته پس از آنکه هفت مقام سازمان ملل را به اتهام حمایت از نیروهای تیگرای که با نیروهای اتیوپی و متحدان مبارزه میکنند، از کشور اخراج کرد، با محکومیتهایی از سوی سازمان ملل، آمریکا و چندین کشور اروپایی مواجه شد.
همزمان با اینکه مردم در منطقه تیگرای به خاطر آنچه که سازمان ملل آن را یک "محاصره دوفاکتوی بشردوستانه" توصیف کرده، از گرسنگی جان میدهند، دولت اتیوپی به شدت تحت فشار قرار گرفته است.
آمریکا تهدید کرده که اگر به زودی مجوز دسترسی بشردوستانه به منطقه تیگرای صادر نشود و طرفهای درگیر قدمی به طرف صلح برندارند، تحریمهای بیشتری را علیه اتیوپی اعمال خواهد کرد.
انتهای پیام