به گزارش ایسنا، سیدحکمتالله موسوی امروز (دوشنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۰) در تشریح این خبر، گفت: محوطه تاریخی بیتمشحوت، از محوطههای تاریخی متعلق به دوران ساسانی ـ اسلامی است که در کنار روستایی به همین نام واقع شده است.
وی افزود: محوطه بیتمشحوت نام مجموعه تپههایی است با وسعتی بالغ بر ۱۰۰ هکتار که دارای ۱.۲۰ کیلومتر طول و ۱.۰۶ کیلومتر عرض که با ارتفاع تقریبی هفت متر در سمت شرقی و غربی روستا گسترش یافته است.
او بیان کرد: به دلیل گستردگی محوطه و عوامل انسانی ـ طبیعی، در سالیان گذشته، آسیبهایی بر پیکره این محوطه وارد شده است که ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان به منظور حفاظت بیش از پیش از محوطههای تاریخی، در تیرماه سال جاری عملیات ساماندهی این محوطه را آغاز کرد که تا پایان شهریور به طول انجامید.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان با بیان اینکه پروژه به منظور شناسایی، مستندنگاری و پُرکردن حفرههای موجود در محوطه تعریف و به اجرا درآمد افزود: به همین منظور، ابتدا حفرههای نزدیک به محدوده مسکونی و گودالهایی که احتمال تخریب بیشتر آثار و لایههای فرهنگی در آنها میرفت، شناسایی و مستندنگاری شدند و سپس به وسیله نیروی کارگری و عملیات دستی این حفرهها پُر و پوشانده شدند؛ به همین منظور خاک پیرامون مربوط به خود حفرهها به شکل لایهلایه به درون این حفرهها منتقل و این کار تا هم سطح شدن محل با سطح زمین به شکل کامل انجام گرفت.
به گزارش ایسنا به نقل از ادارهکل میراث فرهنگی خوزستان، موسوی با اشاره به اینکه در برخی از محلها به دلیل وجود دادههای فرهنگی از قبیل سفال و آثار معماری، مستندنگاریهای لازم و اقدامات حفاظتی انجام شد، افزود: در مجموع تعداد قابل توجهی ازحفرهها و آبشستگیها با ابعاد مختلف شناسایی، مستندنگاری و پُر شدند و در این طرح، بخش شرقی محوطه تا بخشهایی در مرکز آن ساماندهی شد.
انتهای پیام