شهلا عموری در نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان که شامگاه ۱۱مهرماه در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: به نمایندگی از بخش خصوصی استان اعلام می کنم، از روندی که در استان برای بخش خصوصی جاری است رضایت نداریم.
به گزارش ایسنا، وی افزود: اگر قرار است نشست هایی برگزار و برای بخش خصوصی تصمیم گیری شود، اما خود بخش خصوصی حضور نداشته باشد، باید گفت که بخش خصوصی خود می تواند از حقوق خود دفاع کرده، راهکار ارائه دهد و مشکلاتش را پیگیری کند.
رئیس اتاق بازرگانی اهواز گفت: تنها استانی هستیم که بخش خصوصی در نشست های تصمیم گیری حضور ندارد. در صورتی که در استانهای دیگر، در اکثر نشستها اتاق بازرگانی حضور دارد و به بخش خصوصی توجه ویژه می شود.
عموری با بیان اینکه بر اساس آمارهای نظام مهندسی، حدود ۲۰۰ معدن فعال در خوزستان داریم، عنوان کرد: ۸۷ نفر در رشته استخراج معدن فارغ التحصیل هستند که از این تعداد ۱۸ نفر دارای پروانه صلاحیت حرفه ای در فعالیت های معدنی هستند.
وی با بیان اینکه ایجاد رشته تحصیلی معادن در خوزستان ضروری است، افزود: طبق بخشنامه های وزارت صمت، تمامی معادن ملزم به بکارگیری مسئول فنی معدن هستند اما متاسفانه بهرهبرداران معادن با محدودیت تعداد مسئولان فنی مواجه هستند که عمده دلیل این موضوع، عدم وجود رشته معدن در دانشگاه های جنوب غرب و غرب کشور است.
رئیس اتاق بازرگانی اهواز گفت: همچنین طی بخشنامه ای از سوی وزارت صمت، واحدهای کانه آرایی، فرآوری و صنایع معدنی استان را ملزم به بکارگیری مسئولان فنی معادن کرده است و این موضوع باعث تشدید محدودیت برای بکارگیری مسئول فنی در خوزستان شده است.
عموری عنوان کرد: به دلیل وجود معادن رسوبی مانند گچ، آهک و نمک در استان و همچنین به دلیل وجود امکانات زیربنایی و ساختاری در خوزستان، ضرورت دارد رشته تخصصی معدن در استان ایجاد شود زیرا توجه به مقوله فرآوری می تواند طیف گسترده ای از صنایع در استان را ایجاد و فعال کند.
وی با اشاره به اینکه در این زمینه جلساتی با دانشگاه چمران برگزار شده است، گفت: طرح توجیهی در خصوص ایجاد این رشته در دانشگاه شهید چمران اهواز تهیه شده و قرار است طرح توجیهی به دانشگاه ارائه شود و دانشگاه بپذیرد، این رشته در استان ایجاد شود.
انتهای پیام