اقبال عباسی ۱۱ مهرماه در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه این استان در حوضه آبریز دو رودخانه زایندهرود و کارون قرار دارد، اظهار کرد: این دو رودخانه در طول سال بحرانهایی را برای استان رقم میزند و شاهد حوادثی مانند غرقشدگی، سیل و ... هستیم، اما متاسفانه تاکنون نتواستهایم از ظرفیت این رودخانهها در حل مشکل آبی این استان بهرهمند شویم و درگیر تنش آبی شدید در شهرها و روستاها هستیم.
استاندار چهارمحال و بختیاری افزود: در گذشته برنامهریزی دقیقی برای ساماندهی حاشیه رودخانه زایندهرود توسط نهادهای متولی صورت نگرفته است، ظرفیتهای گردشگری بسیاری در این منطقه وجود دارد و میتواند مقصد گردشگران از اقصی نقاط ایران و جهان باشد.
وی با اشاره به آمار بالای غرقشدگی در شش ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۰ در چهارمحال و بختیاری، عنوان کرد: وزارت نیرو متولی رودخانهها و سدهای استان است، بنابراین باید اقدامات لازم در محصور کردن و جلوگیری از حوادث غرقشدگی را انجام دهد، همچنین باید قبل از بروز حادثه پیشبینیهای لازم برای بحث نجات غریق صورت بگیرد، جمعیت هلالاحمر نیز متولی بحث امداد و نجات است.
عباسی درادامه با بیان اینکه هر دستگاهی در حوادث وظیفه معینی دارد، خاطرنشان کرد: نیروهای اورژانس در حوادث وظیفه نجات مصدومان و انتقال به مراکز درمانی را دارند، رهاسازی مصدومان و انتقال اجساد بر عهده نیروهای اورژانس نیست.
استاندار چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: آمبولانسهای اورژانس بهعلت تردد در جادههای کوهستانی و صعبالعبور بودن مناطق مستهلک شدهاند، همچنین تعداد نیروهای اورژانس و خودروهای در اختیار آنها بهعلت پراکندگی جمعیت و کوهستانی بودن مناطق محدود است، بنابراین باید نامهنگاری لازم برای تخصیص خودروهای آمبولانس کمکدار به استان انجام شود.
وی با تاکید بر آمادگی خودروهای امدادی در شش ماهه دوم سال، گفت: در گذشته تجهیزات و خودروهای در اختیار ستاد مدیریت بحران در شهرستانها بین تعدادی از فرمانداریها، شهرداریها و دستگاههای اجرایی توزیع شده است، این دستگاهها باید تنها در مواقع بحرانی مورد استفاده قرار بگیرد، اما متاسفانه این خودروها بر اثر بکارگیری در پروژههای عمرانی مستهلک شدهاند، بنابراین باید در اسرع وقت این خودروها تعمیر و آمار آنها در اختیار ستاد مدیریت بحران برای بکارگیری در مواقع بحرانی قرار بگیرد.
عباسی افزود: اعتباراتی که به ستاد مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری اختصاص یافته است را میتوان برای خرید آمبولانس کمکدار، جرثقیل، ماشینآلات موردنیاز مدیریت بحران و نردبان بلند آتشنشانی اختصاص داد.
استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه مردم در فصل زمستان نسبت به عملکرد ادارهکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان در زمان بارش گلایه دارند، عنوان کرد: باید از هماکنون تدابیر لازم برای فصول سرد سال اندیشیده شود و اکیپهای راهداری در مناطق مختلف برای ارائه خدمات مستقر شوند، همچنین توزیع ماشینآلات راهداری در شهرستانها عادلانه باشد.
وی اظهار کرد: چهارمحال و بختیاری دارای محورهای مواصلاتی کوهستانی، راههای روستایی صعبالعبور، برفگیر و سختگذر است، بنابراین مشکل کمبود نیروی راهداری و ماشینآلات مورد نیاز برفروبی طی نامهای به وزارت راه و شهرسازی اعلام شود.
عباسی بیان کرد: ادارهکل راه و شهرسازی و حمل نقل جادهای بهسرعت وضعیت کارخانه آسفالت کوهرنگ را تعیین تکلیف کنند و اعتبار حاصل از فروش این کارخانه صرف خرید ماشینآلات راهداری شود.
انتهای پیام