رئیس بسیج سازندگی فارس:

دانش آموزان بازمانده از تحصیل در فارس شناسایی می‌شوند

رئیس بسیج سازندگی فارس با اشاره به آغاز رزمایش جهاد تحصیلی در استان، گفت: این رزمایش با هدف شناسایی دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل به صورت محله محور آغاز می‌شود تا زمان بازگشایی حضوری مدارس دانش‌آموز بازمانده از تحصیل نداشته باشیم.

رئیس بسیج سازندگی فارس در آیین رزمایش جهاد تحصیلی سال ۱۴۰۰ که با رمز «یا قاسم‌بن‌الحسن» آغاز شد،بیان کرد: دفاع مقدس تمام شدنی نیست و امروز در یک عرصه پیچیده قرار گرفتیم که بخشی از جنگ نرم و اقتصادی است. 

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی بسیج سازندگی فارس، اسماعیل قزل سفلی با بیان اینکه با شروع بیماری کرونا بسیاری از رفتارها در سطوح مختلف جامعه دچار تحولات بنیادین شده است، گفت: سیستم آموزشی کشور نیز متاثر از این جریان و بیماری قرار گرفت و آسیب دید. 

او افزود: آسیبی که در این دوران بر علم‌آموزی دانش‌آموزان وارد شد شاید به چشم نیاید و از مصادیق جنگ نرم باشد اما تعطیلی و تغییر روش آموزشی در آینده آثار خود را نشان می‌دهد. 

۸۱ هزار تا ۲۵۰ هزار دانش‌آموز از تحصیل بازماندند

رئیس بسیج سازندگی فارس با بیان اینکه براساس آمارهای رسمی و غیررسمی از ۸۱ هزار تا ۲۵۰ هزار دانش‌آموز از تحصیل بازماندند، عنوان کرد: علاوه بر این افت تحصیلی و آسیب اجتماعی و روانی کرونا بر دانش‌آموزان را نیز باید به بازماندن از تحصیل اضافه کرد. 

قزل سفلی با بیان اینکه برای شناسایی این آسیب‌ها و چاره‌اندیشی برای آن همه باید به آموزش و پرورش کمک کنند، گفت: از آنجا که بسیج به عنوان عنصری مطمئن در همه عرصه‌ها ورود کرده در این زمینه نیز به کمک آموزش و پرورش آمده است. 

رئیس بسیج سازندگی فارس با بیان اینکه آموزش و پرورش متولی اصلی این کار است، افزود: انتظار است که مدیران مدارس و نواحی آموزش و پرورش به این رزمایش کمک کنند و نواحی سپاه و پایگاه‌ها نیز با مجموعه آموزش و پرورش و مدیران مدارس که حلقه اصلی در این رزمایش هستند هماهنگی لازم را انجام دهند. 

قزل سفلی با تاکید بر اینکه باید مدیران مدارس و والدین در جریان این امر قرار بگیرند تا رزمایش به خوبی انجام شود، گفت: همگام‌سازی و ارتباط با دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل نیز یکی دیگر از اقداماتی است که باید انجام شود. 

رئیس بسیج سازندگی فارس با بیان اینکه گام دوم رزمایش سازماندهی معلمان جهادی است، افزود: در سراسر استان ۸۰ هزار معلم و مجموعه بسیج فرهنگیان و دانشجویی این مهم را بر عهده گرفتند که به سازماندهی معلمان جهادی مبادرت کنند. 

قزل سفلی با بیان اینکه همچنین می‌توان از روحانیون توانمند در امر آموزش نیز استفاده کرد که بسیج طلاب پای کار آمده است، گفت: در شناسایی دانش‌آموزان نیز محور اصلی بسیج دانش‌آموزی است. 

او با بیان اینکه گام نهایی اجرای رزمایش است، افزود: باید کار اتصال معلمان و دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل را انجام دهیم اما باید دقت شود که برنامه‌ها متناسب با تقویم آموزشی باشد که آموزش و پرورش مشخص کرده است و معلمان جهادی نیز همین مسیر را دنبال کنند. 

رئیس سازمان بسیج سازندگی فارس با تاکید بر اینکه هر کاری در حوزه آموزشی باید با هماهنگی اموزش و پرورش باشد، بیان کرد: گروه‌های جهادی محله محور نیز می‌توانند محور این اتصالات قرار بگیرند و پایگاه‌ها در ذیل مساجد در این رزمایش کمک کنند. 

قزل‌سفلی با بیان اینکه دبیرخانه رزمایش نیز در بسیج سازندگی مستقر است و مانیتورینگی بین بسیج فرهنگیان و دانش‌آموزی، طلاب و دانشجویی شکل می‌گیرد، تاکید کرد: این رزمایش هم افزایی بین چند قشر را به شکل درون و برون  سازمانی نیز صورت می‌دهد.  

او با بیان اینکه تشکیل دبیرخانه از ابتدای مهرماه بوده و امروز آغاز این رزمایش است، گفت: فرایند شناسایی دانش‌آموزان تا ۲۰ مهرماه است و از هفته آخر مهرماه وارد فاز اجرایی رزمایش می‌شویم، از ابتدای آبان نیز هدایت تحصیلی و تقویت بنیه آموزشی دانش‌آموزان به صورت گسترده انجام شود. 

رئیس بسیج سازندگی فارس با بیان اینکه اولین بازخورد را هفته بسیج قرار دادیم، افزود: این رزمایش تا روزی که آموزش سر کلاس جریان پیدا می‌کند و هیچ دانش‌آموزی از تحصیل بازنماند، ادامه دارد.  

سپاه در عرصه آموزش نقش‌آفرین باشد

فرمانده سپاه فجر فارس نیز در این مراسم با بیان اینکه آموزش یکی از عرصه‌هایی است که همه باید در آن نقش‌آفرین باشیم، اظهار کرد: در این رزمایش ماموریت اصلی مشخصا بر عهده آموزش و پرورش و مسئول اجرای برنامه‌های آموزشی دانش‌آموزان است. 

سردار یدالله بوعلی، با بیان اینکه نباید اینگونه تلقی شود که آموزش و پرورش برنامه‌ای برای آموزش نداشته یا ندارد، گفت: آموزش و پرورش همه جای استان حضور دارد و نقش سپاه و اقشار مختلف در این برنامه نقش هم‌افزا برای پر کردن خلاهای موجود است. 

فرمانده سپاه فجر فارس با بیان اینکه براساس آمار رسمی درصد بالایی از دانش‌آموزان محروم از تحصیل هستند، افزود: هنر سپاه و اقشار آن در این است که کمک کند خلأها پر شود؛ اما حتما باید این نکته را مدنظر داشت که کار با همکاری و مکمل کار آموزش و پرورش باشد. 

بوعلی با بیان اینکه طبق آماری که از سوی خود آموزش و پرورش اعلام شده بیشترین مشکل و خلأ در مدارس دولتی است، عنوان کرد: اینکه چرا اینگونه شده جای بحث در این جلسه نیست اما موضوع روشن است که هر حداقل دانش‌آموزی که در مدرسه دولتی باشند باید برای ارتقای وضعیت آموزشی در این رزمایش مورد توجه قرار گیرند. 

او افزود: اقشار بسیج به ویژه بسیج دانش‌آموزی وضعیت مدارس پیرامون حوزه خود را بررسی و  کمک کنند که دانش‌آموزان و حتی معلمان از انگیزه لازم برخوردار شوند، چرا که اینها ترسیم آینده وضعیت کشور است. 

فرمانده سپاه فجر فارس با بیان اینکه به دلیل حجم بالای کار نباید ناامید و خسته شد، خاطرنشان کرد: در تعامل و ارتباط با مدیران آموزش و پرورش هم استمرار باشد هم زمینه رفع خلاهای محرومیت از تحصیل دانش‌آموزان جز برنامه قرار گیرد.  

بوعلی تصریح کرد: بسیج و سپاه می‌تواند در طرح کمک به ارتقای مدارس آموزش و پرورش ورود کند با رویکرد مدارس دولتی و در این زمینه در کشور پیش قدم شود. 

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۰ مهر ۱۴۰۰ / ۰۸:۴۰
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1400071006047
  • خبرنگار :