همه ما چه بخواهیم چه نخواهیم به آن روز میرسیم؛ روزی که احساس میکنیم توان بدنی و حوصله ما از موهای ما سپیدتر شده و دیگر وقت رفتن است؛ آن روز دیر یا زود میرسد اما آنچه باید به آن توجه کرد دو نکته است؛ یک اینکه سبک زندگی ما در حال حاضر سالمندی سالمی را برای ما رقم خواهد زد و دوم اینکه در زمان سالمندی از خود و بدنمان غافل نشویم.
به گزارش ایسنا، باید این نکته را پذیرفت که سالمندی دوران پختگی، ورزیدگی و زمان احساس بی نیازی است؛ این دوران فرصت سیر به سوی کمال و رسیدگی به خویشتن است؛ این امتیاز دوران سالمندی است.
مهمترین نکات تغذیهای
سیده سمیه اصغری، رییس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند به ایسنا گفت: تغذیه سالمندان نقش به سزایی در سلامت این افراد دارد؛ افزایش تدریجی سن، روند تغییرات فیزیولوژیکی و بروز برخی از مشکلات مانند اختلالات قلبی-عروقی، فشار خون بالا، پوکی استخوان، تحلیل رفتن قدرت عضلانی بدن در دوران سالمندی این امر را ضروری میکند که به مسائل تغذیهای و مشکلات مربوط به آن نگاه ویژهای شود.
وی با بیان اینکه در سالمندی تغذیه فرد دستخوش تغییرات بسیاری میشود، افزود: عدم تعادل بین مواد دریافتی و مواد مصرفی ممکن است سبب فقر غذایی یا ذخیره آن به صورت چربی شود.
رییس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: سالمندانی که اصول تغذیهای را بهطور صحیح رعایت میکنند کمتر در معرض خطر ابتلا به انواع بیماری از قبیل تصلب شرایین، دیابت نوع ۲، پوکی استخوان، فشار خون و سرطان هستند و این خود به تدریج منجر به بهبود کیفیت زندگی آنها خواهد شد.
اصغری بیان کرد: البته هر فرد سالمند با توجه به بیماریها و محدودیتهای غذایی خود در این دوران باید از یک رژیم غذایی خاص پیروی کند اما باید به جند نکته نیز توجه خاص داشت.
وی با تاکید بر کاهش مصرف نمک به منظور جلوگیری از احتباس آب و فشارخون، تصریح کرد: کاهش مصرف چربیهای مضر در رژیم غذایی،استفاده از روغن زیتون، کانولا و سایر چربیهای غیراشباع به جای روغنهای مضر و اشباع برای حفظ سطح نرمال کلسترول خون
مصرف بیشتر کلسیم و ویتامینD برای سلامت استخوانها نیز از دیگر توصیههاست.
اصغری تصریح کرد: مصرف غذاهای غنی از فیبر برای جلوگیری از یبوست و ابتلا به برخی سرطانها، استفاده صحیح و دقیق از مواد معدنی و ویتامینهای توصیه شده و همچنین نوشیدن 8 لیوان یا بیشتر آب در طول روز نیز از دیگر موارد توصیه شده است.
وی بر کاهش قند مصرفی و استفاده کمتر از غذاهای پرکالری نظیر شیرینی، شکر، آبنبات و کیک خامهای، استفاده از غذاهای مغذی که به آسانی قابل جویدن است و مصرف میوه و سبزیها برای تامین فیبر و ویتامینهای مورد نیاز بدن تاکید کرد.
سالمندان؛ ۹ درصد جمعیت خراسان جنوبی را تشکیل میدهند
علی عرب نژاد، مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی نیز در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: اکنون هفت مرکز نگهداری سالمندان در خراسان جنوبی فعال است که ۱۶۰ سالمندان شامل ۶۵ آقا و ۹۵ بانو در این مراکز زندگی میکنند.
وی افزود: خراسان جنوبی ۷۵ هزار و ۲۵ نفر سالمند دارد که ۹.۷ درصد جمعیت استان را تشکیل میدهند.
عرب نژاد بیان کرد: جمعیت سالمندان کشور ۷ میلیون و ۴۱۴ هزار و ۹۱ نفر بوده و نسبت جمعیت سالمندی استان به کشور ۱.۰۱ درصد است.
وی تصریح کرد: شورای ساماندهی سالمندان استان از سال ۸۷ شروع به کار کرده و جلسات شورای ساماندهی سالمندان شهرستانهای استان نیز از ابتدای سال ۹۳ در تمامی شهرستانها و نمایندگیها با حضور فرمانداران و بخشداران تشکیل و فعال شده است.
عرب نژاد با اشاره به اینکه دبیرخانه شورای ملی سالمندان که وظیفه ساماندهی امور مرتبط به سلامت و رفاه سالمندان را به عهده دارد، یادآور شد: با توجه به ضرورت برنامهریزی برای ارتقاء کیفیت زندگی سالمندان و فعال کردن موسسات و سازمانهای مردم نهاد، در راستای تحقق اهداف دبیرخانه شورای ملی سالمندان، راهاندازی بنیاد فرزانگان یا به عبارت دیگر موسسه مردمی فرهنگی، هنری و ورزشی سالمندان، در دستور کار این دبیرخانه بوده است.
انتهای پیام