حجت الله عبدالملکی پنجشنبه شب در نشستی که با فعالان اقتصادی استان کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد، اظهار کرد: خدا را شکر میکنم که توفیق پیدا شد دوباره به استان کهگیلویه و بویراحمد و شهر یاسوج سفر کنم.
وی افزود: به نمایندگی از رئیس جمهور اینجا هستم و همه مسائلی که نیاز است دولت بداند را مطرح کنید تا در جلسه فردا شب با حضور رئیس جمهور جمعبندی شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خطاب به فعالان اقتصادی استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه مواردی را مطرح کنید که از عهده دولت بربیاید، عنوان کرد: تاکید رئیس جمهور در سفرهای استانی، گره گشایی از استانها است.
عبدالملکی تصریح کرد: گزارش آماری از استان کهگیلویه و بویراحمد خبرهای خوب و بدی داشت که آمار بالای بیکاری، آمار بالای فقر و عدم تناسب شرایط اقتصادی مردم با ظرفیت استان، خبرهای بدی هستند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: اما خبر خوب نرخ بالای مشارکت مردم در استان است که این نرخ چند درصد از متوسط کشور بالاتر است و نشان می دهد که مردم این استان از کشور، بیشتر اهل کار هستند.
عبدالملکی ادامه داد: مسئله ای که در آینده به یک چالش تبدیل میشود نرخ مشارکت است اما نشان داد مردم اینجا اگر ظرفیت کار ایجاد شود اهل کار هستند.
وی اظهار کرد: در همه استانها درخواست مگاپروژه داده میشود در حالی که اصل اشتغال در کارگاه خرد و متوسط است اما مگاپروژه در جای خود می تواند مناسب باشد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: مسئولان استان ۱۰ مگاپروژه برای استان تعریف کنند البته به شرطی که اشتغال پسینی و پیشینی این طرحها دیده و زنجیره ارزش را تکمیل و میزان اشتغال مستقیم و غیرمستقیم را مشخص کند.
عبدالملکی تصریح کرد: مشکلات تامین اجتماعی و مالیات را بفرستید تا شخصا پیگیری کنم.
وی در خصوص قانون تعاون گفت: قانون تعاون در حال اصلاح است و درخواست کردیم مجلس، ۴۵ روز به ما فرصت دهد تا قانون اصلاح شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر خوبی برای فعالان اقتصادی داشت و افزود: همه کسانی که کارشان گیر مجوز است درخواست تنظیم کنند تا به غیر از چالش های حوزه زیست محیطی و میراث فرهنگی، بقیه را رسیدگی کنیم.
عبدالملکی در خصوص صحبتهای فعالان اقتصادی خاطرنشان کرد: مشکلات فعالان اقتصادی به خصوص صرف زمان ۶۰ روز را در جلسه فردا شب با رئیس جمهور پیگیری میکنم آنجا که شبکه موجود است قابل قبول نیست فعال اقتصادی این میزان زمان را صرف کنند.
همچنین، "آیت ارمغانی" سرپرست ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کهگیلویه و بویراحمد در این نشست با اشاره به تعطیلی یا نیمه فعال بودن بودن ۷۰ درصد واحدهای صنعتی گفت: ۲۱۳ واحد دامداری و ۶۳ واحد مرغداری از مجموعه ۱۴۰ واحد تعطیل هستند.
وی با اشاره به چالش عدم حضور نیروی بومی در واحدهای پتروشیمی عنوان کرد: تناسب بین آموزشهای فنی حرفهای و بازار کار وجود ندارد و آموزشها بازار محور نیستند.
سرپرست ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کهگیلویه و بویراحمد از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواست از فعالین اقتصادی، تولیدکنندهها و صنعت استان حمایت شود.
"جبار کیانیپور"، رئیس اتاق بازرگانی یاسوج نیز گفت: فعالان اقتصادی علاقمند به حضور وزیر کار در یکی از اتاقهای بازرگانی و تعاون بوده است.
وی با بیان اینکه تحلیل شرایط استان برای وزیر کار را زیره به کرمان بردن است، تصریح کرد: کلمه توسعه نیافتنی باوجود تلاشهای ۴۰ ساله جمهوری اسلامی زیبنده استان کهگیلویه و بویراحمد نیست.
رئیس اتاق بازرگانی یاسوج به تلاش دولت آیت الله سید ابراهیم رئیسی برای رفع مشکلات مردم اشاره و اظهار کرد: آنچه موجب شده توسعه متوازن شکل نگیرد این است که نتوانستیم از تمام اسناد بالادستی استفاده کنیم و برنامه جامع و ارزشمندی داشته باشیم.
کیانی پور ادامه داد: سهم استان در پروژههای بزرگ سرمایهگذاری پایین است و نیاز است مگاپروژههایی تعریف شود که استان از این وضعیت خارج شود، ضمن اینکه اکثر فارغ التحصیلان دانشگاهی دانش نامه دارند اما مهارت کافی ندارند.
وی با اشاره به مشکلات حوزه تامین اجتماعی و مالیات بیان کرد: تامین اجتماعی همواره حیاط خلوت دولتها بوده در حالی که سهامداران واقعی کارفرمایان و کارگران است اما تیغ تیز تامین اجتماعی روی گلوی کارفرمایان است و تحت هر شرایطی حساب سرمایهگذار مسدود میشود، امروز به جد درگیر مالیات هستیم.
"امین الله محمدی" رییس اتاق تعاون استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست با بیان اینکه توجه به تعاون حلقه مفقود اقتصاد پویا است، گفت: قوانین دست و پاگیر بانکی موجب تعطیلی تعاونیها شده است.
به گزارش ایسنا، وی با اشاره به مشکلات بازار فروش بیان کرد: نبودن زنجیره تولید و فروش رنج بزرگ تولیدکنندگان است.
انتهای پیام