نماینده ولی‌فقیه در فارس:

حوزه‌های علمیه متناسب با مسائل روز متحول شوند

نماینده ولی‌فقیه در فارس گفت: حوزه‌های علمیه را باید متناسب با پس از دوران انقلاب اسلامی آماده کنیم، همچنین تصور همه به این سمت باشد که حوزه متناسب با مسائل روز جامعه متحول شود.

آیت‌الله لطف‌الله دژکام پنج‌شنبه ۸ مهرماه در نخستین اجلاسیه مسئولان مدارس علمیه فارس که با حضور آیت‌الله سید احمد خاتمی برگزار شد، گفت: هنگامی حاکمیت شیعی را در نظر می‌گیرید، حوزه علمیه شیعه نیز باید نقش ویژه‌ای را ایفا کند.

او با بیان اینکه این نهاد اجتماعی شیعی در مقطع فعلی باید نسبت به دوره گذشته وظایف بیشتری را بر عهده بگیرد، افزود: یکسری از تحولات حوزه به دلیل تحولات جریان‌های بیرون حوزه بوده که باید مدنظر قرار گیرد؛ تحولات عظیمی که در حوزه تشیع رخ داده از زمان علامه حلی تا مرحوم محقق کرکی شکل گرفته است.

امام جمعه شیراز با طرح این سئوال که حوزه در جامعه اسلامی شیعه می‌خواهد چه نقشی ایفا کند؟ عنوان کرد: برنامه‌های حوزه باید متناسب با پاسخ این سئوال تنظیم شود و به تناسب نقشی که به حوزه می‌دهیم، وظایف مشخص می‌شود.

مدیرکل صدا و سیمای فارس نیز در این اجلاسیه با اشاره به اینکه کمک حوزه علمیه به دستگاه‌های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی در راستای حرکت در مسیر گام دوم انقلاب ضرورت دارد، اظهار کرد: در صدا و سیما سه وظیفه مهم در تولید پیام وجود دارد که از جمله آن تولید، پردازش به زبان عامه و سوم توزیع و انتشار محتواست که رسانه‌ها در پردازش و انتشار مشکلی ندارند؛ آنچه رسانه را به چالش می‌کشد تولید محتوا است.

سیدتقی سهرابی به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص رسانه هم اشاره و عنوان کرد: توصیه مقام معظم رهبری به رسانه ترویج سبک زندگی اسلامی است. رسانه نیازمند کمک حوزه علمیه است تا سبک زندگی ایرانی اسلامی را تعریف کند و متوجه شود که سبک زندگی ایرانی و اسلامی دارای چه مولفه‌هایی است.از این رو ابتدا خود رسانه باید این سبک را متوجه شود تا بتواند مولد خوبی برای سبک زندگی ایرانی اسلامی شود.

او خاطرنشان کرد: رسانه محصولی غیر بومی است که نیازمند بومی سازی است و اگر در آینده نزدیک شاهد جمهوری اسلامی‌ها در کشورهای اسلامی باشیم، شکل گیری نظام‌های مبتنی بر جمهوری اسلامی حق آنان است که طلب کند رسانه در تراز جمهوری اسلامی چیست، کارهای مطلوبی انجام شده اما کافی نیست.

سهرابی با اشاره به ضرورت آموزش رسانه‌ای طلاب و روحانیون، عنوان کرد: منبر یک رسانه است؛ حوزه‌های علمیه در طول تاریخ وظیفه تربیت را داشته‌اند که موفق نیز بوده‌اند و تربیت نیروی انسانی برای منبرهای جدید نیز باید در اولویت قرار گیرد.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۸ مهر ۱۴۰۰ / ۱۵:۱۹
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1400070805353
  • خبرنگار :