محمدرضا نوروزی در گفتوگو با ایسنا در مورد افزایش قیمت برنج در کشور اظهار کرد: هزینههای کاشت، داشت، برداشت برنج بالا رفته است. استحضار دارید که در دو سال اخیر، هزینههای سم، کود، بذر، آب، ماشین آلات زیاد شده است. برنجهای خارجی که بیکیفیت و بیمزه است، نیز گران شده است.
نماینده مردم علی آباد کتول در مجلس یازدهم افزود: ما در کشور انواع مختلفی از برنج اعلاء داریم. طارم، هاشمی، عسگری، دم سیاه، ندا و فجر داریم. فجر پرمحصول ترین برنج ایران است و با این حال کیفیت بهتری از برنج خارجی دارد. هزینههای تمام شده شالی کار سرسام آور است.
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس از افزایش قیمت اجاره بها در یک سال اخیر خبر داد و گفت: زمین شالی کاری در یک سال گذشته دو تا سه برابر گران شده است. از طرف دیگر نیرو انسانی نیز گران شده است. بنابراین همه عوامل تولید برنج در ایران گران شده و این در حالی است که شالی کاران معیشت مناسبی ندارند. با وجود افزایش قیمت برنج در کشور، امرار معاش کشاورزان با چالش مواجه شده است.
وی ادامه داد: کشت شالی در کشور ما مانند کشورهای صنعتی، مکانیزه نیست. شالی کاران ما از صفر تا صد تولید برنج رنج میکشند. این عزیزان برای تأمین غذای خود و تأمین سایر هزینههای زندگی مجبور به شالی کاری هستند. نکته دیگر این است که برنج ایرانی به تناسب کالاهای دیگر افزایش قیمت نداشته است. یک بطری آب معدنی طی چند سال گذشته، از ۳۰۰ تومن به ۴ هزار تومان رسیده است. یک نوشابه ۳ هزار تومانی ۲۰ هزار تومان شده است.
نماینده مردم علی آباد کتول در پایان گفت: ما در کشور مقرر کردیم که از مرداد ماه تا آبان ماه، برنج وارد نکنید اما بعد از این زمان به تناسب نیاز کشور، برنج وارد کنید. شما نمودار واردات برنج از سال ۱۳۹۰ به بعد را نگاه کنید. از هند، پاکستان، اروگوئه و کشورهای دیگر برنج وارد کردهایم. البته امسال شرایط قدری متفاوت شد و گویی قرار است تغییراتی در این قانون اتفاق بیفتد تا نیاز بازار تأمین شود.
نوروزی در پایان با استناد به بیانات مقام معظم رهبری اظهار کرد: دولتمردان باید راهی را برگزینند که هم از تولید کننده حمایت کامل صورت گیرد و هم تنظیم بازار تأمین شود.
انتهای پیام