به گزارش ایسنا، شورای پنجم شهر اراک که در عمر ۴ ساله خود دو شهردار و سه سرپرست را انتخاب کرده بود موفق نشد سومین شهردار خود را انتخاب کند و در نهایت پس از اتمام دوره پنجم شورای شهر در ۱۴ مردادماه، محمد جعفرپور به عنوان گزینه شورای ششم و به عنوان سرپرست شهرداری، به جای بیاتیان سرپرست قبلی نشست. بر این اساس عملا تا امروز اراک حدود ۲۱۵ روز است که شهردار ندارد و همه امور به دست سرپرست سپرده شده است.
حدود ۴۶ روز از آغاز به کار شورای ششم در اراک گذشته است، شورا در روز اول کاری خود روسای کمیسیون ها و سرپرست شهرداری را انتخاب کرد، هرچند این رویکرد اینگونه نوید داد که شورای شهر تلاش دارد امور شهر را به سرعت بر روی ریل اصلی قرار دهد، اما انتخاب شهردار هنوز به نتیجه نرسیده است.
رییس شورای شهر اراک سوم شهریورماه به ایسنا گفت: شورا ۱۵ شاخص اصلی را برای انتخاب شهردار در نظر گرفته است و در نظر دارد که شهرداری که شهر، نیازها، بدنه شهرداری، اولویت ها و نظام جامع مسائل شهری را بشناسد، انگیزه خدمت، تعهد، تخصص داشته باشد، جهادی و انقلابی باشد و با رویکرد و نگاه شورا و اولویت های شورا که فرهنگی و اجتماعی هم جهت باشد را انتخاب کند و البته ترجیح شورا بر بومی بودن شهردار است.
به گزارش ایسنا، مسلما اینکه یک شهر شهردار نداشته باشد مشکلات خاص خود را به همراه دارد و قطعا برنامه ریزی شهری را با وقفه مواجه می کند و این امر می تواند شهر را عقب بیندازد، اما قطعا این مسئله از اهمیت انتخاب درست کم نمی کند، حتی اگر زمانبر باشد، پس به طول انجامیدن منطقی فرایند شهردار را به بهای انتخاب شهردار خوب می توان تحمل کرد.
طبق اعلام روابط عمومی شورای شهر، مقرر بود که دوشنبه ۱۶ شهریور، پس از صحن علنی شورا، جلسه ای به صورت غیرعلنی جهت انتخاب گزینه ها برگزار شود که نشد و رییس شورای شهر اراک در این خصوص به ایسنا گفت: این جلسه برگزار نشد چراکه شورا هنوز به جمع بندی برای انتخاب نرسیده است.
سید وحید میرنظامی افزود: هنوز مشخص نیست که خروجی گزینه های مصاحبه شونده کدام است، حوصله کنید قطعا گزینه مناسبی انتخاب می شود.
به گزارش ایسنا، اصحاب رسانه و البته شهروندان اراکی با وجود آنکه تاکنون شهرداران بسیاری از شهرهای کشور انتخاب شده اند، صبر و حوصله کردند تا ببینند شورای ششم برای انتخاب شهردار پس از بیش از ۲۰۰ روز بی شهرداری، چه تصمیمی می گیرد.
بالاخره پس از فراز و نشیب های بسیار، روز گذشته ۲۹ شهریورماه موضوع انتخاب شهردار به شکل علنی در دستور کار صحن شورای ششم قرار گرفت. ولی جو سنگینی بر این جلسه حاکم بود و گواه آن بود که قطعا اتفاقاتی رخ می دهد.
محمد عسگری به عنوان یکی از نامزدهای شهرداری اراک که یکی دو ساعت قبل از برگزاری صحن، انصراف خود از نامزدی پست شهرداری اراک را اعلام کرده بود، هر چند دقیقه یکبار با صدای بلند اعلام می کرد که شهردار باید درون شورا انتخاب شود و این گفته هر بار با واکنشی از سوی برخی از اعضا و رییس شورا همراه بود تا جایی که عسگری یکبار در پاسخ به این واکنش ها خطاب به رییس شورا اظهار کرد: حواست را جمع کن، من با احترام با شما صحبت می کنم، حواستان باشد که امروز جلسه را درست مدیریت کنید.
بالاخره صحن علنی شورای شهر در ساعت ۱۷.۲۰ با حضور دو گزینه نهایی شهرداری اراک یعنی علیرضا کریمی و محمد عسگری رسما آغاز شد، به نظر نمی آمد که تنش حادی در کمین صحن باشد، اما به یکباره پس از اینکه فرصت صحبت به عسگری به عنوان گزینه شهرداری اراک داده شد، ورق برگشت، عسگری به انصرافش از نامزدی اشاره و اعلام کرد دلایل انصرافش را در کنفرانس مطبوعاتی اعلام می کند، عباس خسروانی سخنگوی شورای شهر نیز واکنش نشان داد و رسما خواهان از دستور کار خارج شدن موضوع انتخاب شهردار از برنامه های صحن رسمی شورا شد و گفت " قرار بر این بود که شهردار انتخاب کنیم نه انتصاب، با انصراف آقای عسگری عملا ادامه جلسه بی مفهوم است و بهتر است که این موضوع از دستور کار خارج شود".
پس از خسروانی، پیمان عین القضاتی و داوود قربانی نیز انتخاب شهردار را با توجه به اینکه تنها یک گزینه باقی مانده است، نادرست و آنرا در واقع انتصاب دانستند و اعلام کردند در صورت ادامه بحث و جلسه، صحن را ترک می کنند.
این سه عضو شورا معتقد بودند که مسئله انتخاب شهردار درگیر دخالت هایی از بیرون شورا شده است و حتی عین القضاتی در بین صحبت های خود گفت که "امروز شاهد یک انتصاب به جای یک انتخاب هستیم، به ما دستور داده اند از بین یک گزینه به یک گزینه برسیم، این انتصاب را قبول نداریم وبه رسالت واقعی شورا عمل می کنیم و خواستار لغو جلسه و انتخابی به دور از اتهام و توهین و تخریب هستیم" او حتی مثالی زد و افزود: چگونه می شود از بین یک پرتقال یک پرتقال را انتخاب کرد؟
با وجود این اعتراضات، میرنظامی رییس شورای شهر اراک، جلسه را ادامه داد و همین روند در نهایت باعث شد سه عضو معترض به روند انتخاب شهردار صحن را ترک کنند و در اواخر جلسه نیز محمد عسگری جلسه را ترک کرد و عملا با خروج این چهار نفر، صحن از نصاب افتاد و انتخاب شهردار نیز به سرانجام نرسید.
به گزارش ایسنا، اینکه جلسات انتخاب شهردار به دلیل حساسیت بالای انتخاب فردی برای تصدی این سمت، درگیر چالش هایی شود و اعضا به اختلاف نظرهایی با هم برسند، امری طبیعی است، اما آنچه نگران کننده است، این است که اراک تجربه خوبی از این بگو مگوها و ترک صحن کردن ها ندارد و سوال اینجاست که آیا قرار است آنچه در دوره پنجم شاهد بودیم را در دوره ششم نیز شاهد باشیم؟
در اولین جلسه شورای پنجم که در یکم شهریورماه ۱۳۹۶ برگزار شد، نیز تعدادی از اعضای اصلاح طلب شورا در واکنش به روند انتخاب شهردار جلسه را ترک کردند.
ترک جلسه توسط اعضای شورای پنجم به همین یک بار ختم نشد، البته قدری روال کار تغییر کرد به طوری که عموما سه عضو اصولگرای شورای پنجم دست به ترک جلسه می زدند و این رفتار در واقع باعث خلل در کار تصمیم گیری و از نصاب افتادن شورا می شد. در دوره گذشته رویکردهای سیاسی و حزبی سایه سنگینی بر سر شورا و اقداماتش انداخته بود و دو گروه در شورا تلاش زیادی برای منفعل نگه داشتن طرف مقابل و به کرسی نشاندن رای خود داشتند.
در این دوره با توجه به اینکه همه اعضا از یک جناح انتخاب شده اند انتظار می رود که چنین دسته بندی هایی را شاهد نباشیم، بویژه اینکه شورای ششمی ها بارها بر یکپارچگی موجود در بین اعضا تاکید کرده بودند، اما روز گذشته میرنظامی رئیس شورا به مواردی اشاره کرد که کمی نگران کننده است.
او با تاکید بر اینکه قرار نیست اقلیتی گزینه خود را تحمیل کند و اگر آن گزینه رای نیاورد، اکثریت را به هزار جا وصل کند، گفت: کلی گویی و خروج از معرکه اخلاقی نیست.
میرنظامی با تاکید بر اینکه نه گفتن را باید با رای نشان داد، افزود: ما یک شهردار می خواهیم که از دل نظرات مختلف بیرون می اید، ترک جلسه در واقع کم لطفی در حق شهروندان بوده است، ما کار خود را طبق قانون و بر اساس آیین نامه به انجام می رسانیم، چراکه باید پاسخگوی مردم باشیم و اگر نقدی وارد است باید در جلسه مطرح شود.
رییس شورای شهر اراک تصریح کرد: با اتفاق امروز مردم متوجه شدند که چرا انتخاب شهردار در اراک دو هفته دیرتر از دیگر شهرها انجام می گیرد. دوستان دائما درصدد انتخاب گزینه های خود بودند.
از طرفی داوود قربانی یکی از سه عضوی که جلسه را ترک کردند، گفت: اخلاقی نیست که یک نماینده مجلس در انتخاب شهردار دخالت کرده و با برگزاری ضیافت ناهار اعضا را ترغیب به انتخاب سرپرست و شهردار مورد نظر خود کند و دیگر نماینده مجلس نیز اعضا را تخریب کند، این دخالت ها باعث شده است که فضای انتخاب گزینه های مطلوب شورا متاثر شود و این رفتار ناپسند است.
مواردی که تو سط این دو نفر گفته شد، نگران کننده است و امید است که آنچه از دو دستگی و تاثیرپذیری شورا از جریانات خارجی که در سخنان یاد شده بدان اشاره شد و نگران مان می کند را در این دوره شاهد نباشیم. بی شک بحث و جدل بر سر منافع شهر امری گریزناپذیر است مخصوصا وقتی پای ۱۱ نفر با دیدگاه ها و سلایق مختلف در میان باشد، اما اگر این جدال در مسیر تامین نظر یک گروه یا فرد خاص باشد، این ره که می رویم به ترکستان خواهد بود.
نکته دیگری که هرزگاهی در جلسات شورای شهر اراک جلب توجه می کند، حضور پررنگ میوه هاست، در دوره گذشته عضو شورا در جلسه انتخاب شهردار خلاقیت های هنری اش را بر پوست موز نقش کرد و در این دوره در جلسه انتخاب شهردار، مسئولیت تمثیل بر عهده پرتقال گذاشته شد!
قطعا در چنین محفلی آنچه مورد توجه ویژه مردم است حفظ شان جلسات و حاضرین است که در شورای شهر اراک کمتر آن را مشاهده کرده ایم.
در مجموع، بر اساس آنچه اتفاق افتاد انتخاب شهردار اراک به نتیجه نرسید ولی بلافاصله پس از اتمام صحن، از برگزاری صحن فوق العاده در ساعت ۱۸ امروز با موضوع انتخاب شهردار خبر رسید، امید است که امروز بالاخره شهر اراک پس از ۲۱۵ روز کلیددار مناسب خود را پیدا کند.
انتهای پیام