دکتر محمود رضا در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به وضعیت جغرافیایی همدان و نداشتن شرایط توزیع خرما هیچیک از دامداریهای استان از ضایعات خرما در جیره غذایی دام استفاده نمیکنند.
وی افزود: برخی استانها ممکن است از ضایعات خرما در جیره غذایی دام استفاده کنند که مصرف بیش از حد از ضایعات خرما منجر به اسیدوز در سیستم گوارشی حیوان میشود و مشکلاتی را به دنبال دارد.
مدیرکل دامپزشکی همدان با بیان اینکه مصرف بدون ملاحظه و بیش از حد از ضایعات خرما دستگاه گوارش دام را با مشکل مواجه میکند، تصریح کرد: علاوه بر توجه به میزان مصرف از ضایعات خرما باید نسبت به کپک زدگی آنها توجه شود چرا که مواد غذایی کپک زده برای دام بسیار مضر بوده و به این ترتیب سلامت مصرف کنندگان به خطر میافتد.
وی گفت: دامداران باید نسبت به جیره غذایی دام توجه کنند و در حالت کلی نسبت به کپک زدگی مواد غذایی مورد مصرف آنها حساسیت نشان دهند چرا که وجود کپک در مواد غذایی دارای سم آفلاتوکسین بوده که وجود این سم در جیره غذایی دام، سلامت مصرف کنندگان را به خطر میاندازد.
انتهای پیام