پژوهشگران بررسی کردند

تاثیر ویتامین D3 در بهبود تحرک اسپرم

پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با انجام یک مطالعه تاثیر مصرف ویتامین D3 را در بهبود تحرک اسپرم بررسی کردند.

به گزارش ایسنا، عدم بارداری پس از ۱۲ ماه رابطه جنسی منظم و بدون استفاده از روش‌های پیشگیری از بارداری، ناباروری گفته می‌شود. بر اساس این تعریف ۱۵ درصد از زوج‌ها در سراسر جهان تحت تاثیر ناباروری قرار دارند. طبق بررسی‌ها، حدود ۲۴.۹ درصد از زوج‌های ایرانی مشکلات ناباروری دارند که این میزان بالاتر از میانگین جهانی است.

پژوهش‌ها نشان داده که حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد از علل ناباروری مربوط به عامل مرد است. یکی از مشکلات ناباروری مردانه آستنوزواسپرمی (Asthenozoospermia) یا اختلال در تحرک اسپرم است که در ۱۹ درصد از موارد ناباروری دیده می‌شود. تحرک ضعیف اسپرم‌ها شکست در لقاح را پیش بینی می‌کند و تاکنون هیچ درمان خاصی برای بهبود کیفیت مایع منی در مردان یافت نشده است.

در سال‌های اخیر استفاده از آنتی اکسیدان‌های غذایی توجه زیادی را در بهبود باروری مردان جلب کرده است. این آنتی‌اکسیدان‌ها هزینه کمتری دارند و اثرات مثبت آن‌ها بر آسیب اکسیداتیو اسپرم و افزایش تعداد و تحرک اسپرم گزارش شده است.

با توجه به این موضوع؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با انجام یک طرح تحقیقاتی اثرات ویتامین D3 را بر پارامترهای اسپرم و نشانگرهای غدد درون‌ریز در مردان نابارور مبتلا به آستنوزواسپرمی بررسی کردند.

نتایج این مطالعه نشان داد که مکمل ویتامین D3 ممکن است بر تحرک اسپرم در مردان مبتلا به آستنوزواسپرمی و دارای ویتامین D3 کم‌تر از ۳۰ نانوگرم/میلی لیتر تأثیر بگذارد. پیشنهاد می‌شود که پزشکان و متخصصان تغذیه توصیه‌های لازم جهت مکمل یاری ویتامین D3 و یا دریافت آن از طریق رژیم غذایی را در مردان نابارور توصیه کنند.

نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «بررسی اثر مکمل یاری ویتامین D بر فراسنج های اسپرم و سطوح سمینال و سرمی شاخص‌های استرس اکسیداتیو در مردان نابارور آستنواسپرمی ایدیوپاتیک: کارآزمایی بالینی سه سو کور» در پایگاه نتایج پژوهش‌های سلامت کشور منتشر شده و  احمد زارع جاوید، محمدرضا دادفر، آناهیتا منصوری، امیر ارسلان سراجیان، لیلا مقسومی نوروز آباد؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در انجام آن مشارکت داشتند.

نتایج به‌دست آمده از این طرح تحقیقاتی، به صورت مقاله علمی منتشر شده و از طریق این لینک زیر قابل دسترسی است: 

The effects of Vitamin D3 supplementation on Spermatogram and endocrine factors in asthenozoospermia infertile men: a randomized, triple blind, placebo-controlled clinical trial

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ / ۰۹:۵۲
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1400063022186
  • خبرنگار : 30165