شبکه سازی؛ رمز موفقیت طرح توسعه مشاغل خانگی در خراسان جنوبی

مدیر اجرایی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در خراسان جنوبی با تأکید بر حمایت از شبکه‌های ایجاد شده در قالب طرح توسعه مشاغل خانگی برای پیشرفت و رشد، افزود: سهمیه تعلق گرفته به خراسان جنوبی هزار نفر بود که با شناسایی مزیت‌ها توانستیم حتی بیش از سهمیه به این امر جامه عمل بپوشانیم.

مجتبی ابراهیمی، در جلسه کاری اشتغال شهرستان بیرجند اظهار کرد: در مرحله نخست اجرای طرح ملی مشاغل خانگی استان خراسان جنوبی به عنوان یکی از ۹ استان پایلوت کشور انتخاب و از سال ۹۶ اجرای این طرح در استان آغاز شد که باتوجه به موفقیت طرح در استان‌های دیگر نیز اجرایی شد.

به گزارش ایسنا، وی با تاکید بر بهره گیری از ظرفیت پیشرانان به عنوان‌ سرشبکه دیگر اعضا در این طرح، افزود: این افراد اشراف به بازار و توانمندی بازاریابی داشته و می‌توانند ارتباطات اقتصادی خود را افزایش دهند و با افراد زیر مجموعه خود کسب و کاری را راه اندازی کنند.

ابراهیمی ادامه داد: طرح الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی یک طرح چند جانبه بود چراکه کارفرمایی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان و توسط جهاددانشگاهی به عنوان نهاد توسعه ای و مداخله گر در حوزه اشتغال در حال انجام است و از سویی دیگر دستگاه‌های تخصصی نیز همکاری لازم را دارند.

وی بیان کرد: این امر باعث ایجاد شبکه ارتباطی شد و هدف این است که به پایایی منابع کمک کنیم.

مدیر اجرایی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در خراسان جنوبی با تأکید بر حمایت از شبکه‌های ایجاد شده در قالب طرح توسعه مشاغل خانگی برای پیشرفت و رشد، افزود: سهمیه تعلق گرفته به خراسان جنوبی هزار نفر بود که با شناسایی مزیت‌ها توانستیم حتی بیش از سهمیه به این امر جامه عمل بپوشانیم.

ابراهیمی با اشاره به تخصص گرایی برای انجام مطالعات این طرح و با تأکید بر دستاوردهای این طرح، ادامه داد: اتصال پیشرانان استان‌ها با یکدیگر برای بازاریابی و تسهیل فروش و همچنین ایجاد خلاقیت از مزایای این طرح است.

وی با تاکید بر حمایت‌ها از این طرح، افزود: اگر پیشرانان در بسیاری نوارد با ادبیات بازار آشنایی داشته باشند می‌توانند به موفقیت‌های بزرگی دست یابند.

ابراهیمی بیان کرد: اگر افراد درست کشف شده و به آنان بها دهیم، راه پیشرفت گشوده خواهد شد که در این طرح به دنبال همین هدف هستیم‌.

وی با بیان اینکه برندسازی در این طرح براساس الگوهای درست و مطمئن انجام شده است، خاطرنشان کرد: فعالیت‌های شبکه‌ای به توسعه بازار کمک شایانی می‌کند، چراکه تولیدکنندگان متفاوتی که به عنوان پیشران در شبکه مشغول به فعالیت هستند، به نوعی فعالیت یکدیگر را پشتیبانی می‌کنند که ممکن است یک نفر پیشران، خریدار محصول یا خروجی پیشران دیگری باشد.

خراسان جنوبی جزء استان‌های برتر در طرح مشاغل خانگی

محمد کسائی، مدیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیرجند، نیز با بیان اینکه در حوزه مشاغل خانگی هرساله تعهداتی مشخص می‌شود، اظهار کرد: در حال حاضر عملکرد در خصوص تعهد مشاغل خانگی در شهرستان بیرجند راضی کننده نیست و اکنون پنج مجوز شامل؛ سه مجوز مستقل و دو مجوز پشتیبان صادر شده است.

وی افزود: نظارت بر اجرای طرح‌های مشاغل خانگی بحث مهمی است و خواستار این هستیم در خصوص زمان بندی اجرای طرح مشاغل خانگی نظارت کامل صورت گیرد و دستگاه‌ها برنامه را ارسال کنند.

مدیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیرجند با بیان اینکه پتانسیل سنجی به ادارات تابعه واگذار شده است تا افراد توانمند شناسایی شوند، تصریح کرد: با همکاری مطلوب جهاددانشگاهی در زمینه مشاغل خانگی و آموزش پیشرانان این طرح، خراسان جنوبی جزء استان‌های برتر کشور شده و اعتبارات افزایشی به ما تعلق گرفت.

کسائی با بیان اینکه در همین راستا حدود ۱۳ میلیارد تومان اعتبارات سهمیه مشاغل خانگی در سال ۱۴۰۰ برای استان است، اظهار کرد: اولویت پرداخت تسهیلات با پیشرانان طرح است.

وی خواستار هماهنگی ادارات کل برای اجرای بهتر این طرح و همچنین شناسایی افراد توانمند شد.

زهرا امیرآبادی زاده، مسئول و عامل توزیع شبکه پوشاک طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار کرد: در سال ۹۷ قرار بود به دنبال کارهای تسهیلات برای توسعه فعالیت خود باشم که در جریان طرح توسعه مشاغل خانگی با همکاری جهاد دانشگاهی و اداره کار و رفاه اجتماعی بود، قرار گرفتم.

وی ادامه داد: با تلاش و حمایت‌های اداره کار و رفاه اجتماعی و جهاد دانشگاهی از مراحل سخت عبور کرده و پله‌های ترقی طی می‌شود و تلاش‌ها و کوشش روزافزون و پیگیری‌های مداوم این دو نهاد، برگزاری سمینارها، بازدیدهای فراوان سبب شد کارگاه‌های متعدد دوخت راه اندازی شود.

این بانوی کارآفرین گفت: از یک اتاق کوچک سه نفره اکنون به اشتغال  بالای ۱۰۰ نفر در کارگاه‌های خود رسیدیم و افراد در حوزه آموزش‌های تخصصی، مشاوره و کسب مهارت در زمینه مورد نظر خود مشغول به کار می‌شوند.

وی افزود: سیستم سازی، سازماندهی و برنامه‌ریزی دقیق سبب پیشرفت شده و اکنون در مرحله‌ای قرار دادیم که به حالت شبکه سازی جذب کارمند داریم و در حال تاسیس یک شرکت فنی و حرفه‌ای هستیم که با گرفتن مجوز نیرو ها را برای ورود به بازار کار تربیت می‌کنیم تا با آموزش‌های لازم به یک پشتیبان قدرتمند تبدیل شوند.

مسئول و عامل توزیع شبکه پوشاک طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خراسان جنوبی گفت: ما توانایی خود را برای برابری و رقابت با برندهای مشهور داخل و خارج ایران اعلام می‌کنیم و اگر سازمان‌ها در کنار ما قرار گیرند تضمین می‌کنیم در جایگاه‌های بالاتری قرار گیریم و در دنیا حرف‌های بیشتری برای گفتن داشته باشیم.

وی ادامه داد: اگر گروهی از علاقه مندان به فعالیت در حوزه پوشاک به ما معرفی شوند می‌توانیم‌ در راستای آموزش، تکمیل مهارت ‌و توانایی با حضور نیروهای متخصص شغل ایجاد کنیم.

امیر آبادی زاده با اشاره به اینکه توانایی هرگونه ایده جدید و جذب را داریم تا در حوزه اشتغال سهمی داشته باشیم، ادامه داد: ما فعالیت خود را در حوزه بازاریابی دیجیتال و فضای مجازی نیز ادامه دادیم و اکنون در حال ثبت برند خود هستیم که اگر از لحاظ مالی تامین شویم از این نقطه‌ای که ایستاده‌ایم به مراحل بالاتر صعود کرده که نیازمند حمایت برای جذب قراردادها از طریق سازمان‌ها هستیم.

رقیه طالبی، یکی از بانوان کارآفرین نیز بیرجند اظهار کرد:  اکنون در جایگاهی هستیم که می‌توانیم پذیرای علاقه مندان به فعالیت در عرصه صنایع دستی باشیم؛ در سال ۹۷ به عنوان یکی از زیرمجموعه‌های شرکت تعاونی استان بودم، و در اسفند همان سال با جهاد دانشگاهی آشنا شده و در جریان طرح اشتغال مشاغل خانگی قرار گرفتم.

وی ادامه داد: اولین کارگاه خود را در مدت زمان اسفند تا اردیبهشت سال ۹۸ با ۴۵ نفر آغاز کرده و با آموزش رایگان و مشاوره به ۸۰ نفر سرپرست خانوار شاغل رسانده و در آبان ۹۸ اولین برند خود را ثبت کردیم.

طالبی افزود: در حال حاضر ۱۴۳ نفر شاغل در سطح استان، نه تنها بیرجند بلکه بقیه شهرستان‌ها مشغول به کار هستند و در موضوع مشاغل خانگی بالغ بر ۱۵۰ نفر در زمینه‌های مختلف همکاری می‌کنند.

این کارآفرین برتر بیان کرد: مجموع شبکه توانمندسازی، با حضور زنان سرپرست خانوار مربی و حتی دریافت گواهینامه‌های فنی و حرفه‌ای به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهند.

طالبی گفت:‌ با کمک و همت زنان و همچنین همراهی جهاد دانشگاهی و اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی توانسته‌ایم در جهان حرف‌هایی برای گفتن داشته و به کشورهای بزرگی چون ایالت متحده آمریکا و کانادا صادرات داشته باشیم.

وی ادامه داد: از مسئولین خواستاریم ما را در راستای شناخته شدن یاری داده تا با حمایت مالی دستگاه‌ها بازار فروش بهتری داشته باشیم.

وی یادآور شد: توانمندی کارگاه‌های ما که در طرح ملی توسعه مشاغل خانگی شناسایی شده، اکنون توانسته حدودا ۲۵۰ نفر را به صورت مستقیم و غیرمستقیم به کار گیرد که علاوه بر اشتغالزایی توانسته فعالیت‌های بسیار گسترده‌ای انجام دهد.

انتهای پیام 

  • دوشنبه/ ۲۹ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۵:۴۹
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1400062921820
  • خبرنگار :