محمد مالمیر در گفتو گو با ایسنا، افزود: در میان افراد مصدوم شده به علت سقوط در درختان گردو، ۳۶ مورد آسیب اندامی، دو مورد قطع نخاع و دو مورد فوتی دیده میشود.
وی با تأکید بر اینکه عموم مردم و باغداران برای به حداقل رساندن آسیبهای ناشی از سقوط از درختان گردو باید از به کارگیری افراد مسن در فرآیند برداشت گردو اجتناب کنند، تصریح کرد: استفاده از افرادی که از بیماریهای زمینهای مانند دیابت و تشنج رنج میبرند و یا در دام اعتیاد گرفتار شدهاند و از سلامت روحی و جسمی لازم برخوردار نیستند، موجب افزایش تلفات جانی در این بخش میشود.
مالمیر گفت: در تعداد قابل توجهی از موارد مصدومیتی که به علت سقوط از درختان گردو ایجاد میشود، بی احتیاطی و بیتوجهی به نکات ایمنی و مهم دیده میشود.
وی بیان کرد: یکی از مهمترین دلایلی که موجب وقوع اتفاقات تلخی مانند سقوط برداشت کنندگان گردو از درختان این محصول باغی در شهرستان تویسرکان میشود، ارتفاع بسیار بالا و عمودی درختان گردو است که فرآیند بالا رفتن از آنها، حفظ تعادل و در عین حال تکاندن گردوها را به یک کار بسیار مشکل تبدیل کرده است.
به گزارش ایسنا شهرستان تویسرکان از بیش از شش هزار و ۱۰۰ هکتار باغهای گردو برخوردار است و سالانه حدود ۱۷ هزار تن مغز گردو تولید میکند اما سالانه در ایام برداشت گردو شاهد سقوط و مصدومیت بیش از ۱۰۰ نفر از گردو تکانان، قطع نخاع و فوت تعدادی از آنها هستیم.
انتهای پیام