به گزارش ایسنا، پاریس به تازگی سفیر خود از کانبرا و واشنگتن را فراخوانده است و این اقدام به دنبال اقدام استرالیا در خروج از توافق چندین میلیارد دلاری با فرانسه و در عوض دریافت زیر دریاییهای هستهای در چارچوب یک شراکت سه جانبه جدید با انگلیس و آمریکا تحت عنوان آکوس انجام شد. ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه خروج استرالیا از این توافق را "خنجری از پشت" توصیف کرد.
در همین حال کلمنت بون، وزیر امور اروپا در فرانسه به نشریه پولیتیکو گفت: حفظ قول خود شرط اعتماد بین دموکراسیها و متحدان است. غیرقابل تصور است که در مذاکرات تجاری پیش برویم، گویی هیچ اتفاقی با کشوری که ما دیگر به آن اعتماد نداریم، رخ نداده است.
در حالی که کمیسیون اروپا به طور رسمی دارای اختیارات انحصاری برای انجام مذاکرات تجاری به نمایندگی از ۲۷ کشور عضو است، اما در عمل، بروکسل در مواجهه با مخالفت صریح فرانسه نمیتواند مذاکرات را ادامه دهد. برخی از کشورهای عضو تجارت آزادتر مانند سوئد یا هلند، به سختی با انتقادات پاریس همراه خواهند بود.
برند لانگه، رئیس کمیته تجارت بینالمللی پارلمان اروپا هم به پولیتیکو گفت که این توافق تجاری "نه صرفا بابت مخالفت فرانسه بلکه به این علت که تمایل این بلوک برای سازش اکنون قطعا کاهش یافته است، در معرض خطر قرار دارد."
انتهای پیام