اربعین؛ نقطه اشتراکی برای تحقق وحدت اسلامی

حجت‌الاسلام و المسلمین امیر ارزانی با اشاره به ظرفیت‌های عظیم پیاده‌روی اربعین، این حرکت جریان‌ساز را به مثابه نقطه اشتراکی برای تحقق وحدت اسلامی توصیف کرد و افزود: به مناسبت این ایام سلسله وبینارهای ملی و بین‌المللی به همت ستاد هماهنگی کانون‌های فهما برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا،حجت‌الاسلام و المسلمین «امیر ارزانی» در گفت‌وگو با ستاد ارتباطات رسانه‌ای (فهما)، با اشاره به فلسفه قیام عاشورا و جریاناتی که منجر به شکل‌گیری این واقعه جانگداز شد، اظهار کرد: دوران حکومت معاویه و پسرش یزید شرایطی را در جامعه اسلامی رقم زد که از دین تنها توصیف ظاهری آن باقی ماند و آنچه که به نام اسلام برای مردم بیان می‌شد ساخته و پرداخته حکومت وقت بود، در نتیجه جامعه به سوی فساد و تباهی رفت و عملا راهی جز قیام برای سیدالشهدا(ع) باقی نماند.

مشاور رئیس و مدیر کل هماهنگی امور ستادی، روابط عمومی و بین‌الملل ستاد هماهنگی کانون‌های فهما ادامه داد: قیام کربلا منجر به تغییر جهت تاریخ اسلام و قرار گرفتن در مسیر اصیل خود شد؛ حُب حسین(ع) و مظلومیت او در عاشورا تبدیل به الگوی عدالت‌خواهان جهان شد و امروز پس از قرن‌ها برپایی مجالس عزای حسینی یادآور حماسه‌ای است که آن حضرت در دشت کربلا رقم زد.

وی با اشاره به مراسم‌های آیینی و رویدادهایی نظیر راهپیمایی اربعین گفت: در طول سال‌های اخیر حضور خیل عظیمی از عاشقان اباعبدالله الحسین(ع) در قالب پیاده‌روی اربعین منجر به شکل‌گیری حرکتی بی‌نظیر در ابعاد بین‌المللی با محور یک رویداد دینی شد. اربعین حسینی در واقع میعادگاه عاشقان حسینی شده و وحدت‌آفرین میان مسلمانان و حتی پیروان سایر ادیان شده است.

حجت‌الاسلام ارزانی در بخش دیگری از مباحث خود با اشاره به برنامه‌های ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور به مناسبت اربعین حسینی، اظهار کرد: در نظر داریم به منظور تبیین و گسترش آموزه‌های حسینی مجموعه وبینارهایی در سطح ملی و بین‌المللی و به زبان‌های مختلف با عناوینی نظیر (شاخصه‌های بانوان اربعینی-اربعین حسینی،همدلی و وفاق بین مذاهب وادیان –خدمت کریمانه و میزبانی زائران اربعین حسینی و فرهنگ اربعین)  با مسئولیت و مدیریت ستادهای استانی در قالب برنامه ضبط شده با موضوعات متنوع برگزار کنیم.

وی ادامه داد:  نقش مقام حضرت زینب کبری(س)، تأثیر ایشان در ماندگاری قیام عاشورا و نهادینه کردن فرهنگ والای مقاومت و صبر برای زنان کنونی جامعه اسلامی؛ نقش موثر بانوان در گسترش فرهنگ اربعین حسینی؛اربعین جلوه اقتدار امت اسلامی؛ اربعین نماد وحدت عدالت‌خواهان؛ اربعین فرصتی برای همگرایی و گفتگو بین ادیان ومذاهب اسلامی؛ هم عهدی در مسیر ولایت، گره‌گشایی از امت؛ جوانان جهادی پرچمدار خدمت کریمانه؛ فرصت های خدمت در مواکب اربعین حسینی، کارکرد قیام عاشورا و اربعین حسینی در بصیرت‌افزایی و دشمن شناسی از جمله موضوعات این سلسله وبینارها محسوب می‌شود.

وی همچنین، نقش قیام عاشورا در بیداری اسلامی، اربعین، انسجام و شکوه وحدت ملت‌ها، اربعین و فرهنگ ایثار و شهادت، اربعین، مقاومت و نقش کلیدی سردار دلها شهید سلیمانی، نقش حماسه اربعین در ظهور ، نقش جابربن عبدالله انصاری در فرهنگ‌سازی زیارت اربعین را از دیگر موضوعات وبینارهای استانی و بین‌المللی دانست.

حجت‌الاسلام ارزانی با اشاره به اینکه این وبینارها با حضور حداقل دو تن از استادان برجسته حوزه و دانشگاه برگزار می شود، گفت: این سلسله وبینارها در سامانه فهما استان ها برای مخاطبان بارگذاری شده و از روز دوشنبه ۲۹ شهریور آغاز و تا ۵ مهر ماه ادامه دارد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۸ شهریور ۱۴۰۰ / ۰۹:۴۲
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1400062820481
  • خبرنگار :

برچسب‌ها