به گزارش ایسنا به نقل از اسوشیتدپرس، متوسط نرخ تورم بزرگترین اقتصاد جهان در ۱۲ ماه منتهی به آگوست با ۰.۱ درصد کاهش نسبت به دوره مشابه منتهی به ماه قبل به سطح ۵.۳ درصد رسید.
این نرخ تورم که ۰.۱ درصد کمتر از نرخ مورد انتظار قبلی و کمترین سطح تورمی ثبت شده در آمریکا در سه ماه اخیر بوده، بیش از همه تحت تاثیر افزایش قیمت بخش انرژی قرار گرفته؛ به گونه ای که تورم بنزین به ۲۵ درصد رسیده است. پس از آن نیز حمل و نقل با تورم ۴.۷ درصد قرار گرفته است.
از سوی دیگر اما بیشترین عامل کاهشی نرخ تورم آمریکا در ماه فوق مربوط به مراقبت های درمانی بوده است که تورم ۱.۰ درصدی برای آن به ثبت رسیده است. پس از آن نیز بخش مواد غذایی با ۳.۰ درصد قرار دارد. همچنین هسته تورمی که تغییرات گروه اقلام انرژی و مواد غذایی را به دلیل نوسانات بالای آنها در نظر نمیگیرد تا پایان این ماه به ۴.۰ درصد رسید که نسبت به ماه قبل خود ۰.۱ درصد کمتر است.
بر مبنای ماهانه نیز نرخ تورم آمریکا در این ماه با ۰.۲ درصد کاهش نسبت به ماه قبل به ۰.۳ درصد رسید. متوسط نرخ تورم در بازه زمانی ۱۹۱۴ تا ۲۰۲۱ معادل ۳.۲۵ درصد بوده است که بالاترین تورم ثبت شده مربوط به تورم ۲۳.۷ درصدی ژوئن ۱۹۲۰ و کمترین تورم ثبت شده نیز مربوط به تورم منفی ۱۵.۸ درصدی ژوئن ۱۹۲۱ بوده است.
در مدل جدید سیاست گذاری فدرال رزرو، اجازه داده خواهد شد تا برای تقویت رشد اقتصادی و تزریق نقدینگی لازم به بازارها، نرخ تورم از سطح دو درصدی هدف گذاری شده قبلی عبور کند اگر چه طبق گفته جروم پاول- رئیس بانک مرکزی آمریکا، اجازه فاصله گرفتن بیش از حد تورم از سطح دو درصدی داده نخواهد شد.
سارا هاوس- کارشناس ارشد اقتصادی بانک ولزفارگو- گفت: تورم هنوز در سطح بالاتر از حد انتظارات قرار دارد و احتمالا مدت زمان بیشتری شاهد این وضع خواهیم بود.
انتهای پیام