به گزارش ایسنا، این تصویر از منطقه آتشفشانی جوان "هامونه الیسیوم"(Elysium Planitia) در مریخ ۱۴ آوریل ۲۰۲۱ توسط دوربین CaSSIS مدارگرد ردیاب گاز (TGO) که ماموریت مشترک آژانس فضایی اروپا و سازمان فضایی روسکاسموس روسیه است، ثبت شده است.
تصور میشود که این دو ترانشه موازی آبی رنگ قابل مشاهده در این تصویر که با نام "گودالههای سربروس" (Cerberus Fossae) شناخته میشود در اثر فرایندهای زمین ساختی ایجاد شده است.
ترانشه به فرورفتگیهای مصنوعی یا طبیعی در سطح زمین گفته میشود که ژرفای آنها از پهنایشان بیشتر و پهنای آنها از درازایشان بسیار کمتر است در این تصویر دوربین CaSSIS تصویر یکی از این ترانشههای با پهنای ۲ کیلومتر را ثبت کرده است."هامونه الیسیوم" دومین منطقه آتشفشانی بزرگ در مریخ است. منطقه گوداله سربروس به عنوان اولین منطقه زمین ساختی فعال در مریخ شناخته شده است.
سطح این قسمت چند صد متر عمق دارد و مملو از شن و ماسه دانه درشت بوده و احتمالا از نظر ترکیبی بازالتی است چراکه در تصویر ترکیبی رنگ کاذب CaSSIS به رنگ آبی دیده میشود. این سطوح آتشفشانی مسطح توسط دهانههای برخوردی کوچک سوراخ شدهاند که این موضوع احتمالا سبب در معرض دید قرار گرفتن همان مواد بازالتی که در گودالههای سربروس ( Cerberus Fossae) وجود دارد، شده است.
انتهای پیام