به گزارش ایسنا، پیتر مورر، رئیس کمیته بینالمللی صلیب سرخ در مصاحبهای با خبرگزاری اسپوتنیک گفت: معتقدم که یک سیاست مشارکت با طالبان برای جلوگیری از وخیمتر شدن اوضاع در افغانستان ضروری است. فکر می کنم که ممکن است این اقدام دشوار باشد و مانند همیشه در چنین شرایطی، شکست آسان است اما موفقیت و ثبات همیشه پیچیدهتر، دشوارتر و خستهکنندهتر است و در افغانستان نیز چنین خواهد بود.
وی افزود: این حقیقت که رهبری طالبان در افغانستان به لحاظ بینالمللی به رسمیت شناخته نشده است، میتواند بحران انسانی در این کشور را عمیقتر و اوضاع اقتصادی را وخیمتر کند چرا که بانکها و سازمانهای بینالمللی نمیتوانند برای دولتی که به رسمیت شناخته نشده است، کمک مالی فراهم کنند.
پیتر مورر تاکید کرد: ما عمیقا متقاعد شدهایم که مشارکت مهم است چرا که این بحران بسیار عمیق است و خطر بیثباتی نه تنها در افغانستان بلکه کل منطقه وجود دارد.
استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل پیشتر اعلام کرده بود که ژنو امروز (دوشنبه) برابر با ۱۳ سپتامبر میزبان نشستی پیرامون افغانستان در سطح نمایندگان دائم است تا به نیازهای بشردوستانه رو به رشد در این کشور آسیای مرکزی رسیدگی کنند. این کنفرانس از افزایش سریع تخصیص بودجه برای ادامه عملیاتهای بشردوستانه حیاتی حمایت خواهد کرد و خواستار دسترسی بشردوستانه کامل و بلامانع خواهد شد.
پیتر مورر در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد، کمیته بینالمللی صلیب سرخ از ضمانتهایی که طالبان ارائه کرده و تاکید داشته که این کمیته میتواند بدون هیچ مانعی به فعالیتهای خود در افغانستان ادامه دهد، بسیار خشنود است.
وی گفت: در بحث ضمانت و تضمین، از پاسخهایی که نه تنها در رابطه با ادامه شیوههای کاریمان، ادامه فعالیت کارمندان زن در صلیب سرخ افغانستان و تضمین کمکهای بشردوستانه بیطرفانه بلکه در رابطه با ضمانتهای امنیتی دریافت کردیم، بسیار خشنود هستیم.
مورر افزود: کمیته بینالمللی صلیب سرخ فرصت مهمی برای ایجاد اعتماد میان طالبان و غیرنظامیان خواهد داشت. این کمیته تمایل و آمادگی برای کمکهای بشردوستانه بیشتر در افغانستان را زیر نظر خواهد داشت.
وی همچنین تاکید کرد: کمیته بینالمللی صلیب سرخ پیشنهاد خواهد داد که شرکتکنندگان در کنفرانس بشردوستانه قریبالوقوع سازمان ملل پیرامون افغانستان در ژنو، کمکهای مالی برای برنامههایش در این کشور آسیای مرکزی را تقویت کنند.
مورر افزود: بدون شک ما پیشنهاد افزایش بودجه را در کنفرانس بشردوستانه سازمان ملل پیرامون افغانستان مطرح خواهیم کرد. حدود ۱۰۰ کارمند بین المللی و ۱۷۰۰ کارمند محلی و همچنین ۱۱ دفتر صلیب سرخ در سراسر افغانستان وجود دارد. در حال حاضر بودجه سالانه برابر با ۹۰ میلیون دلار است. ما معتقدیم که سازمانهای بینالملل همچون کمیته بینالمللی صلیب سرخ باید برای توسعه فعالیتهایشان در افغانستان بودجه کافی دریافت کنند.
هنگامی که به دنبال به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان کشورها و گروههای بین المللی تخلیه نیروهای خود را از این کشور آغاز کردند، کمیته بینالمللی صلیب سرخ که ۲۰ سال است در افغانستان فعالیت دارد اعلام کرد که نیروهای خود را در این کشور حفظ خواهد کرد و عملیات زمینیاش را تغییر نخواهد داد.
انتهای پیام