محمدرضا پهلوان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: به طور کلی موزهها و اماکن تاریخی و فرهنگی به دو بخش تقسیم میشوند. بخش اول شامل موزهها و اماکن تاریخی درجه یک مانند آرامگاه فردوسی و موزه فردوسی، باغ موزه نادر افشار و موزه بزرگ و منطقهای خراسان میشود، که نرخ بازدید از آنها برای بازدیدکنندگان داخلی یا ایرانی۵۰۰۰ تومان و هزینه بازدید از این مراکز برای گردشگران خارجی، ۱۰۰هزار تومان است.
وی اضافه کرد: بخش دوم دربرگیرنده موزهها و مراکز درجه دو مانند آرامگاه خیام، آرامگاه عطار و سایر موزههای شهرستانهای گناباد، بینالود، تربت حیدریه، تربت جام، فریمان، تایباد، کلات، درگز، قوچان، نیشابور و سبزوار است. نرخ بازدید از این اماکن و موزهها برای گردشگران داخلی ۴۰۰۰ تومان و برای گردشگران خارجی ۵۰هزار تومان است.
بیشترین آسیب از تعطیلیها را موزههای خصوصی دیدهاند
پهلوان ادامه داد: بخش موزههای خصوصی آسیبهای فراوانی را متحمل شدهاند، به شکلی که موزه ارزشمند بازیما با ۱۵ پرسنل به طور کلی تعطیل شده و به تبع کارکنان آن نیز از کار بیکار شدهاند.
وی درخصوص فعالیتهای مجازی در روزها و شرایط کرونایی، تصریح کرد: بنا بوده است که از سال گذشته، ادارهکل موزههای وزارت میراث فرهنگی سایتی را به صورت اختصاصی برای معرفی موزههای استانها ایجاد کند. در حال حاضر ظاهراً این کار در دست انجام است و ما نیز اطلاعات کامل موزههای استان را برای بخش مربوطه ارسال کردهایم.
بستر بازدید مجازی از آرامگاه فردوسی و موزه نادری فراهم شده است
پهلوان بیان کرد: علاوه بر اینها، در استان نیز اقداماتی صورت گرفته است، به عنوان مثال بستر بازدید مجازی از آرامگاه و موزه فردوسی، آرامگاه و موزه نادر افشار و عمارت خورشید ایجاد شده است. موزه مردمشناسی کلات در سایتهای ادارهکل و به طور اختصاصیتر در سایت خود مجموعهها بارگزاری شده است. گفتنی است که برخی از تصاویر برخی از موزهها به صورت سیدی در آرامگاه نادری در اختیار علاقهمندان قرار میگیرد.
رئیس گروه موزههای ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نیز در خصوص چاپ دومین نشریه موزههای استان عنوان کرد: دومین نشریه اختصاصی موزههای استان نیز همزمان با روز جهانی جهانگردی در پنجم مهرماه منتشر خواهد شد. همچنین انتشار یادداشت و معرفی آثار موزههایی مانند موزه بزرگ خراسان که آثار شاخصی دارد نیز در دستور کار قرار دارد.
وی اضافه کرد: همچنین کتاب جدید موزهها و مجموعهداران استان نیز توسط من و جمعی از کارشناسان این حوزه تألیف شده، در حال حاضر آماده چاپ ششم است؛ همچنین در این دوران نود و هشتمین موزه استان تحت عنوان «موزه علوم و فناوری دانشگاه حکیم سبزواری» افتتاح شد.
انتهای پیام