ابزار جوشکاریت چیه؟

امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی جوشکاری یک کار خطرناک ولی در عین حال به شکل پر درآمد تبدیل شده است که هدف اصلی از این کار اتصال متریال های فلزی و غیر فلزی به هم دیگر می باشد.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام خاجی کالا، جوشکاری دارای انواع  مختلفی می باشد که ما در این مقاله به تاریخچه جوشکاری و انواع آن می پردازیم و آن ها را مورد بررسی قرار می دهیم . لطفا تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید ... در حال حاضر جوشکاری یکی از مهمترین فرایندهای ساخت و تولید می باشد که در صنایع مختلف از قبیل نفت و گاز، سازه و تاسیسات، خودرو سازی، واگن سازی، کشتی سازی، نظامی و هوا فضا، نیروگاه ها، الکترونیک و تجهیزات دقیق، پزشکی و دیگر صنایع کاربردهای فراوانی دارد. 

جوشکاری چیست

جوشکاری چیست ؟ جوشکاری یکی از بهترین و قدیمی ترین روش های مورد استفاده در صنعت به منظور اتصال دو قطعه می باشد، فرآیند جوشکاری متناسب با نوع مواد مورد استفاده و یا محل انجام آن راهکارهای مختلفی را پیش روی مهندسان و تکنسین هایی که به نوعی با جوشکاری سرو کار دارند قرار می‌ دهد. جوشکاری را می‌ توان فرآیندی دانست که در آن دو قطعه ی فلزی و حتی غیر فلزی بوسیله ی گرم کردن محل اتصال و یا ذوب کردن مواد اتصال به یکدیگر متصل می‌ شوند . در عمل جوشکاری توجه به پارامترهای جوشکاری بسیار اهمیت دارد و اگر به این مورد توجه نشود ممکن است در نهایت محصول مناسبی تولید نشود.

- ذوب کردن مواد از روش های مختلفی قابل انجام است از این رو جوشکاری نیز دارای انواع و روش های مختلفی می‌باشد که از جمله روش های اصلی آن ها می‌ توان به موارد زیر اشاره کرد : 

- جوشکاری در حالت جامد 

- جوشکاری مقاومتی 

- جوشکاری با اکسیژن 

انواع جوش کاری

- جوشکاری قوس با الکترود تنگستن با گاز محافظ

در این نوع جوشکاری از الکترود غیرمصرفی و تنگستن استفاده می‌شود. این یکی از معدود انواع جوشکاری است که می‌تواند بدون فلز پُرکننده انجام شود و فقط با استفاده از این دو فلز جوش داده می‌شود. در صورت تمایل می‌توان یک فلز پُرکننده دیگر نیز اضافه کنید، اما باید آن را با دست اعمال کرد. مخزن گاز با این روش جوشکاری برای تأمین جریان ثابت گاز مورد نیاز برای محافظت از جوش ضروری است. این بدان معنا است که معمولاً در داخل محیط نیز می‌توان از این نوع جوشکاری استفاده کرد. جوشکاری قوسی با الکترود تنگستن در پناه گاز محافظ، نوعی جوشکاری دقیق است که جوش‌ها با ظاهری زیبا را ایجاد می‌کند که نیازی به تمیز کردن ندارند، زیرا هیچ پراکنده‌ای ایجاد نمی‌کنند. با توجه به این صفات، این نوع جوشکاری، روشی تقریباً سخت است که نیاز به جوشکار ماهر دارد.

جوشکاری قوسی با مفتول توپودری

جوشکاری قوسی با مفتول توپودری

این نوع جوشکاری مشابه جوشکاری MIG است. در واقع، جوشکارهای MIG اغلب وظایف بیشتری را نسبت به جوشکاری FCAW انجام می‌دهند. دقیقاً مانند جوشکاری MIG، یک سیم به عنوان الکترود و فلز پُرکننده روی سطح کار تغذیه می‌شود؛ اینجاست که همه چیز متفاوت جلوه می‌کند. برای جوشکاری قوسی با مفتول توپودری، سیم دارای هسته‌ای از شار است (گدازآور) که باعث ایجاد سپر گازی در اطراف جوش می‌شود. این امر نیاز به گازرسانی خارجی را از بین می‌برد. جوشکاری قوسی با مفتول توپودری برای فلزات ضخیم‌تر و سنگین‌تر مناسب است، زیرا این روش جوشکاری با حرارت بالا انجام می‌شود. به همین دلیل اغلب در تعمیر تجهیزات سنگین استفاده می‌شود. این یک فرآیند کارآمد است که زباله زیادی ایجاد نمی‌کند. از آنجا که دیگر نیازی به گاز خارجی نیست، این روش جوشکاری نیز کم هزینه است. مقدار کمی سرباره از خود باقی می‌گذارد و برای ساختن یک جوش زیبا و بی‌نقص به کمی تمیز کاری نیاز دارد.

جوشکاری قوسی با گاز محافظ

جوشکاری MIG یکی از انواع جوشکاری است MIG مخفف گاز بی اثر فلز است، گرچه گاهی اوقات جوش قوس فلزی گازی (GMAW) نیز نامیده می‌ شود. این فرآیند بسیار سریع انجام می‌شود، به طوری‌ که فلز پُرکننده از طریق وند (Wand) تغذیه شود، در حالی که برای جلوگیری از محافظت عناصر بیرونی، گاز در اطراف آن تراوش می‌کند. این بدان معناست که برای استفاده در فضای باز خیلی عالی نیست. می‌توان از این روش، برای جوشکاری انواع مختلف فلز در ضخامت‌ های مختلف استفاده کرد. فلز پرکننده یک سیم مصرفی است که از یک قرقره تغذیه می‌ شود و به عنوان الکترود نیز عمل می‌ کند. هنگامی که قوس از نوک سیم تا فلز پایه شکل می‌ گیرد، سیم ذوب شده و تبدیل به فلز پر کننده می‌ شود. به این شکل جوش ایجاد می‌ شود. سیم به طور مداوم از طریق گره تغذیه می‌شود و به جوشکار امکان می‌ دهد با سرعت دلخواه کر کند. جوشکاری قوسی با گاز محافظ، جوشی صاف و محکم تولید می‌ کند که از نظر ظاهری بسیا زیبا است.

جوشکاری قوس پلاسما

جوش قوس پلاسما مشابه GTAW است، اما از قوس کمتری استفاده می‌کند و دقت جوش را افزایش می‌دهد. همچنین یک مشعل متفاوت دارد و دمای بسیار بالاتری را نیز به دست می‌آورد. گاز در داخل گره تحت فشار قرار می‌گیرد و پلاسما ایجاد می‌کند. سپس پلاسما یونیزه شده و آن را رسانا می‌ کند. این حالت اجازه می‌دهد تا قوس ایجاد شود و تحت درجه حرارات بالا، فلزات پایه را ذوب می‌کند. این روش اجازه می‌ دهد تا جوش قوس پلاسما بدون فلز پرکننده انجام شود. جوشکاری قوس پلاسما اجازه می‌دهد تا جوش‌های عمیق به جوش‌های باریک نفوذ کرده و جوش‌های زیبا و مستحکم تولید می‌کند. علاوه بر این، سرعت بالای جوشکاری نیز از فواید این روش است .

انتهای رپرتاژ آگهی

  • دوشنبه/ ۲۲ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۰:۴۸
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1400062216103
  • خبرنگار : 30054