رضا تقی پور انوری، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، در نشست نقد و بررسی طرح حمایت از کاربران فضای مجازی که باهدف ارائه چهره روشنی از طرح حمایت از کاربران فضای مجازی که در مجلس در دست اقدام است برگزار شد، عنوان کرد: برخی بیان میکنند که نباید در این حوزه قانونی داشته باشیم و فضای مجازی مانند جنگل است و قانون پذیر نیست.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب در بهمنماه ۹۶ بیان کردند که مسئله پیشرفت فضای مجازی در حال تغییر کلیه ساختارهای جوامع بشری است؛ یعنی در حال شکل دادن به یک دنیای جدید است و فضای مجازی را نباید در چند سایت و پهپاد خلاصه کرد.
وی ادامه داد: رهبری معظم انقلاب این تعبیر را با دقت بیان کردند و گفتند که این پدیده پس از دنیای صنعتی یک پدیده جدید است و اگر غفلت کنیم تهران را چند سال دیگر دولت اداره نمیکند بلکه فلان شرکت چند ملیتی اداره میکند و فضای مجازی یک پدیده جدید میشود یعنی حکمرانی بر ملتها و جوامع که این کار از بیرون دنبال میشود و تمام این پدیدهها بین ۵ تا ۱۰ سال آینده انجام میشود و خود آمریکا و اروپا نیز با آن درگیر هستند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: ایشان فرمودند که این وسیله برای مردم یک وسیله خوب است ولی نباید این وسیله در اختیار دشمن باشد که علیه دولت و ملت توطئه کند.
وی بیان کرد: ما نیازمند این فضا هستیم؛ زیرا ادامه فضای حقیقی است ولی نیازمند توسعه حاکمیت ملی در این فضا هم هستیم؛ چون اگر در اینجا حاکمیت ملی شکل نگیرد به هرج و مرج میرسیم.
وی اظهار کرد: این فضا به نفع کسانی است که قانونگریز هستند و برای منافع خود کار میکنند ولی دنیای قانونمند و هدفمند و چیزی که مکتب ما به دنبال آن است یک محیط بانظم و هدفمند است.
وی بابیان اینکه حکمرانی فضای مجازی به شکلی نیست که در یکشب تولید شود، عنوان کرد: در یک کار پژوهشی، ۱۵ کشور پیشرفته و نیمه پیشرفته که کمتر به این فضا وابستگی دادند، مطالعه شدند که در این ۱۵ کشور ۴ نوع نظام حکمرانی را مشاهده شد.
وی افزود: الگوی اول، الگوی فضای مجازی در نظام لیبرالیستی است؛ این الگو شامل نفع عمومی و بازار و آزاد و آزادی خواه است و الگوی دیگر، نظام مشارکتی اروپا است و فرق آن با آمریکا آن است که الگوی بازار آزاد خدمات و ملیگرا و فرهنگ گرا اروپا است. مکرون در نشست ای جی اف ۲۰۱۸ گفت که امروز ما دو اینترنت کالیفرنیا و چینی داریم که اگر اتحادیه اروپا اگر بخواهد از منافع این فضا استفاده کند باید از این فضا استفاده کرده و ماهیت خاص خود را احیا کرده و به دنبال آن باشد.
وی ادامه داد: الگوی سوم نیز الگوی حکمرانی در نظام فکری دورگهای کنترل دموکراتیک است که در کشورهای آسیای شرقی دیده میشود و الگوی توسعهای آن دولت راهبر و همکاری آزادانه است همچنین الگوی چهارم الگوی فضای مجازی در نظام فکری کنترلی یا کوبایی است که همه چیز کنترل شده است که نظایری چون چینی و روسی دارد.
وی اشاره به اینکه نمیتوان در فضای هرج و مرج کار کرد، گفت: رهبری معظم انقلاب فرمودند که اهمیت فضای مجازی مانند اهمیت انقلاب اسلامی است به همین دلیل نمیتوان این حوزه را به دست دشمنان داد و اینکه ده شرکت آمریکایی کل دنیا را تصاحب کند به معنی سلطه کامل آمریکا بر سطح زندگی همه مردم دنیا است. بهرهبرداری از دیتاهای میلیاردی در دنیا مهمترین راهبردهای آمریکا است.
تقی پور انوری بابیان اینکه امروزه دیتا، جایگزین نفت شده است، اظهار کرد: روزی نفت را هم از این کشور میبردند ولی یک مرد آمد و گفت که نفت باید ملی شود و در این عرصه هم باید به همین شکل ورود ملی داشته باشیم و اینترنت ما ملی شود.
وی با اشاره به اینکه در حکمرانی فضای مجازی باید به ساختار، حیطه و اصول حکمرانی دقت کنیم، گفت: در این سه حوزه باید کارکنیم و یکی از بحثهای جدی، ساختار حکمرانی است. در این عرصه شورای عالی فضای مجازی را داریم که یک هسته مرکزی فرا قوهای است ولی از این شورا که پایین میآییم این مسئله رها میشود.
وی ادامه داد: در زمینه حکمرانی داده یک طرح دیگر در مجلس داریم که در صحن وارد میشود و بحث دیگر نیز الزام انتشار اطلاعات است. در این طرح دیتای عمومی و نه حریم خصوصی مردم باید در اختیار مردم قرار گیرد که از آنها استفاده مفید کنند.
وی بابیان اینکه امیدواریم متخصصان این امر از قانونگرایی و قانون گزاری حمایت کنند. البته قانون نیز باید درست باشد و از منافع مردم و معیشت مردم حمایت کند، عنوان کرد: کشور ایرلند که چارچوبهای اخلاقی و مکتبی ما را نیز ندارد، ۲۶۷ میلیون دلار فیسبوک را به دلیل نقض حریم خصوصی جریمه کرد و ترکیه نیز واتساپ را ۲۲۴ هزار دلار جریمه کرد.
وی با اشاره به اینکه ۹۵ درصد انتقاداتی که به این طرح شد، ناسزا و دروغ بود، گفت: از اصحاب رسانه میخواهیم که فکری به حال این دروغها بشود؛ امروزه هزاران کلیپ ساخته شده بود و پخش شد و این مسئله نشان میدهد که این کار برای کشور چقدر لازم است. ما چشمان و گوش خود را به روی نظرات کارشناسی نبستهایم و همه انتقادات را گوش میدهیم و آنها را در طرح لحاظ کنیم.
وی ادامه داد: در خصوص مسدودسازیها هیچ چیزی بیش از قوانین قبلی وجود ندارد ولی در اینجا ۷ مرحله دیده شده است که یکی از آنها در خصوص فعالیت پلتفرمها است که اگر کسی در فضای این پلتفرمها دزدی کرد چه سازوکاری برای آن باید دید و این طرح قبلاً نیز وجود داشت و در سال ۹۶ تصویب شد ولی هیچ حملهای به آن نشد.
هیچ عاقلی شبکه بینالمللی اینترنت را نمیبندد
وی با اشاره به اینکه ایجاد شبکه ملی اطلاعات به معنی قطع اینترنت نیست و هیچ عاقلی نیز چنین حرفی نمیزد، گفت: روز اول هم در خصوص انقلاب همین سخنان را میگفتند. بسیاری از کشورها از جمله برزیل و دانمارک و آلمان و کره جنوبی نیز این شبکه را ایجاد کردند؛ زیرا اطلاعات به راحتی در فضای اینترنت سرقت میشود.
وی ادامه داد: در شبکه ملی اطلاعات محدودیت پهنای باند نداریم بلکه محدودیتها، فنی و سرمایه گذاری است. اگر زیرساختهای این طرح تأمین شود، مشکلی وجود ندارد.
وی بابیان اینکه ارزان کردن تعرفهها برای مردم یکی از اولویتها است، اظهار کرد: این طرح برای حفظ استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی بسیار لازم است.
انتهای پیام