یک مسئول مطرح کرد:

انجام فعالیت های کشاورزی در حاشیه سد شیرین دره مهمترین عامل فرسایش خاک در این منطقه

سرپرست معاونت آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: انجام فعالیت های کشاورزی در حاشیه سد شیرین دره در شهرستان مانه و سملقان مهمترین عامل فرسایش خاک در این منطقه است.

حسین فردین در گفت و گو با ایسنا اظهارکرد: متاسفانه در حاشیه سد شیرین دره و رودخانه موجود در این منطقه امر کشاورزی در سطح زیادی انجام می شود که ۷۵ درصد از فرسایش خاک رخ داده در این منطقه به علت فعالیت های کشاورزی در حاشیه سد و رودخانه موجود است.

وی افزود: شیب زمین، نوع بارندگی، شدت بارندگی و شرایط توپوگرافی منطقه در این امر نیز تاثیرگذار است.

فردین با اشاره به اینکه مطالعات آبخیزداری انجام شده در بالادست سد شیرین دره تا ۲۰ درصد بوده است، ادامه داد: عملیات آبخیزداری انجام شده در این منطقه نیز تا ۱۲ درصد بوده است.

وی اظهارکرد: تاثیرگذاری عملیات اجرایی فعالیت های آبخیزداری به طور متوسط در هر هکتار ۹ تن است که از فرسایش خاک جلوگیری می کند.

این مقام مسئول در ارتباط با فعالیت های آبخیزداری و فرسایش خاک در دو سد بارزو در شیروان و بیدواز در اسفراین گفت: سطح مطالعات آبخیزداری انجام شده در سد بیدواز ۱۰۰ درصد بوده که عملیات اجرایی آن تا ۷۵ درصد انجام شده است.

وی افزود: سطح مطالعات آبخیزداری انجام شده در اطراف سد بیدواز نیز تا ۱۰۰ درصد بوده که عملیات اجرایی آبخیزداری تا ۸۵ درصد انجام شده است.

سرپرست معاونت آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی بیان کرد: مشکلی که در حال حاضر برای دو سد بیدواز و بارزو وجود دارد آن است که ساختار خاک آن ها به صورت شن و مارن بوده و هرچند که سطح مسطحی نیز در آنجا ایجاد شده اما موفق نخواهیم بود تا سطح ۱۰۰ درصد جلوی فرسایش خاک را بگیریم.

وی تاکید کرد: برای این دو منطقه به منظور جلوگیری از فرسایش خاک چاره ای جزء قرق زمین ها را نداریم تا جلوی امر چرای دام و تخریب سرزمینی گرفته شود.

به گفته فردین میزان فرسایش خاک در این استان ۱۷.۵ تن در هکتار در سال است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۱ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۳:۴۷
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1400062115500
  • خبرنگار : 50046