در این تعطیلی ها و محدودیت ها اصناف و مشاغل بسیاری متحمل ضرر و آسیب جدی و حتی ورشکستگی شدند.دولت برای حمایت از این واحد ها و مشاغل آسیب دیده تسهیلاتی را در نظر گرفت که کمک حال مشاغل در این شرایط ویژه باشد.اما آنچه آمارها نشان می دهد صنوف و کسبه چندان رغبتی برای دریافت این تسهیلات نشان ندادند.
احمد از بوتیک داران ارومیه به ایسنا از شرایط موجود گلایه کرد و گفت: با تعطیلاتی که از شروع کرونا در نوبتهای مختلف اعمال شد بسیار متضرر شدم.
وی ادامه داد: با تعطیلی اسفندماه سال ۹۸،همه خریدهای ایام نوروز در دستان ما باد کرد و کلیه چک ها برگشت خورد. دخل کسبه خالی شده است، حمایتها فقط در حد حرف است.
رضازاده از کفش فروشان شهر نیز در تایید حرفهای بوتیک دار افزود: تسهیلات داده شده از سوی دولت با این مبلغ کم و سود زیاد بدرد کسبه نمی خورد،باید تنفسی که برای بازپرداخت تسهیلات داده می شود، بیشتر شود.
استقبال کم اصناف از تسهیلات کرونا
عبادی مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی آذربایجان غربی در گفت وگو با ایسنا افزود: از آغاز شیوع کرونا در کشورتا کنون ۱۹۷میلیارد تومان تسهیلات به واحد های آسیب دیده از کرونا در استان تخصیص داده شده است.
وی با اشاره به اینکه سهم استان از تسهیلات کرونایی ۵۰۱میلیارد تومان است، تصریح کرد: علت اینکه تا کنون حتی نیمی از این تسهیلات پرداخت نشده استقبال کم صنوف از این تسهیلات است.
عبادی یادآورشد: میزان تسهیلات برای هر صنف ۱۵ میلیون تومان است که در مقابل خسارت و زیان های وارده برای اصناف بسیار کم است.
مدیر کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی آذربایجان غربی اظهار کرد: زمان بازپرداخت کم، بهره بالا، مبلغ پایین تسهیلات موجب شده در استان رغبت کمتری برای دریافت تسهیلات را شاهد باشیم.
حمایتهای دولت از اصناف کافی نیست
طاهری پور، رئیس اتاق اصناف ارومیه در گفت وگو با ایسنا افزود: تسهیلات کرونایی مصوب دولت برای حمایت از صنوف کمک حال اصناف نیست.
وی تصریح کرد: مبلغ پایین ، بهره بانکی بالا و دوندگی های اداری دلیلی شده اغلب صنوف تمایلی برای دریافت این وام نداشته باشند.
طاهری پور با اشاره به اینکه در دوران کرونا برخی صنوف خسارت ۱۰۰درصدی دیدهاند، خاطر نشان کرد: مشاغلی همچون تالارها، رستوران هاو صنف های وابسته به آن ها به مرز ورشکستگی رسیدهاند و وام ۱۵ میلیون تومانی دردی از انها دوا نمی کند.
رییس اتاق اصناف ارومیه با اشاره به اینکه در ارومیه نزدیک به ۴۳ هزار واحد صنفی فعالیت دارند، یاد آور شد: متاسفانه دولت در مقابل ایثار اصناف که هر بار در دوران محدودیت ها پای کار می ایند و کسب وکار خود را تعطیل می کنند حمایت لازم را انجام نداده است و تسهیلات فعلی کافی نیست.
به گزارش ایسنا، کرونا همچنان در کشور جولان می دهدو در هر پیک شاهد اعمال محدودیت ها و تعطیل شدن چند هفته ای صنوف هستیم بنابراین لازم است دولت برای حمایت و اعطای تسهیلات به این قشر از جامعه که سهم بزرگی در اشتغال دارند و بیشترین ضرر را در این دوران متحمل شده اند، چاره ای بیاندیشد.
انتهای پیام