به گزارش ایسنا، بنابر اعلام وندور لیست ایران، با فشار دادن کلید یا دکمه، شما جعبه ای فلزی را فرا میخوانید که با خیال راحت شما را از یک طبقه به طبقه دیگر منتقل میکند. در واقع وجود آسانسور برای ساختمانی که بیش از چهار یا پنج طبقه ارتفاع دارد، اجباری است. برای بیشتر افراد، آسانسور سهولت و راحتی را فراهم میکند و همچنین زندگی را برای افراد دارای معلولیت جسمی آسان میکند. در این مقاله سوالاتی از قبیل: آسانسور چیست، نحوه کار آن به چه صورت است و چه انواعی دارد، مورد بحث قرار میگیرند.
فهرست مطالب این پست وندور لیست ایران
- آسانسور چیست؟
- نحوه کار آسانسور
- انواع آسانسور
ارتباط با ما
تهران – یوسف آباد، خیابان بیستون، جنب خیابان ۲/۱، پلاک ۶۲ طبقه دوم واحد ۴
شماره تلفن :۰۹۱۲۲۲۵۰۶۱۷
شماره فکس :۰۲۱۹۱۲۱۲۵۲۶
ساعت پاسخ گویی :۹ الی ۱۸
ایمیل سازمانی :info@vendorlistiran.com
آسانسور چیست؟
آسانسور را میتوان به عنوان بالابر برقی تعریف کرد که برای حمل و نقل عمودی کالا و افراد در بین طبقات ساختمانها با استفاده از کابین یا کپسول استفاده می شود. از این موارد در بسیاری از حوزهها مانند کشاورزی، تولید و غیره استفاده می شود. آسانسورها بر اساس نیاز ما به انواع مختلف طبقه بندی میشوند. آسانسورها اغلب در جدیدترین سازههای چند طبقهای مورد استفاده قرار میگیرند، به ویژه در هر جایی که رمپهای صندلی چرخدار قابل استفاده نباشند.
آسانسور چگونه کار میکند؟
اصل کار آسانسور یا بالابر مشابه سیستم قرقره است. از سیستم قرقره برای برداشت آب از چاه استفاده میشود. سیستم قرقره را میتوان با یک سطل، یک طناب و یک چرخ طراحی کرد. سطل به طنابی متصل میشود که از بین چرخ عبور میکند. این سیستم میتواند برداشت آب از چاه را بسیار آسان کند. به همین ترتیب، آسانسورهای موجود نیز از همین مفهوم و کارکرد استفاده میکنند. اما تفاوت اصلی این دو در این است که: سیستم های قرقره به صورت دستی کار میکنند در حالی که آسانسور از مکانیزمهای پیچیدهای برای کنترل بار آسانسور استفاده می کند.
اصولاً آسانسور یک جعبه فلزی به اشکال مختلف است که به یک طناب فلزی بسیار سخت متصل میشود. این طناب فلزی سخت، در موتورخانه از بین یک شیار روی آسانسور عبور می کند. در اینجا، شیار نقش همان چرخ در سیستم قرقره را بازی می کند که طناب فلزی را محکم نگه میدارد. این سیستم میتواند توسط یک موتور کار کند. وقتی کلید زده شود، میتوان با بالا و پایین رفتن یا توقف آسانسور، موتور را فعال کرد. آسانسور را میتوان با اجزا یا قطعات مختلف ساخت که عمدتاً شامل سیستم کنترل سرعت، موتور الکتریکی، ریلها، اطاقک، شافت، درها (دستی و اتوماتیک)، واحد محرکه، ضربهگیرها و دستگاه ایمنی میشود.
انواع مختلف آسانسور
انواع مختلفی از بالابرها یا آسانسورها شامل: آسانسور ساختمانی، بالابر کپسولی، آسانسور هیدرولیکی، آسانسور پنوماتیک، آسانسور مسافربری، آسانسور باربری، آسانسور با سیستم محرکه کششی-اصحکاکی، آسانسورهای مسکونی، آسانسور بدون اتاق ماشین و غیره است.
آسانسور با سیستم محرکه کششی-اصطحکاکی
این نوع از آسانسورها محبوبترین آسانسورها هستند که شامل کابلهای فولادی و همچنین طنابهای بالابرنده هستند که از بالای قرقرهای که به موتور متصل است عبور می کند. این آسانسورها چرخ دندهای یا کششیِ بدون چرخ دنده هستند. در این نوع آسانسور، چندین سیم و کابل بالابر به سطح واگن آسانسور متصل میشوند که در یک سمت اطراف آن را روی چرخها را میپوشاند و طرف دیگر به یک وزنه مقابل متصل میشود که روی ریلهای راهنمای خود بالا و پایین میرود.
وزن تعادل، معادل وزن کابین و نیمی از وزن سرنشین موجود در آن است. این بدان معناست که در طول فرایند بالابری به نیروی اضافی برای مسافران اضافی موجود در کابین نیاز است. بقیه بار با وزن تعادل کنترل میشود. هنگامی که سیستم کنترل به بالابر متصل میشود، موتورها را به جلو حرکت میدهد و قرقرهها میچرخند تا کابین را به طرف بالا حرکت دهند و در طبقه دلخواه که کابین توسط وزن تعادلی کنترل میشود متوقف شوند.
برای حرکت کابین به سمت طبقات پایین، حرکت در خلاف جهت در هنگام چرخش موتور از طریق روش کنترل اتفاق میافتد. برای صرفه جویی در مصرف انرژی، برخی از انواع بالابرها از موتورهای الکتریکی استفاده میکنند. به دلیل ظرفیت چند طبقهای و همچنین سرعت بالا، این روش در چندین پله برقی، بالابر و ... قابل اجرا هستند.
از آسانسور یا بالابرهای کپسولی در ساختمانهای بزرگ و مهم استفاده میشود که میتوانند به عنوان دکوراسیون ساختمان هم حساب شوند زیرا باعث زیبایی ساختمان شده و حس و حال خوبی به آن میدهند.
انتهای رپرتاژ آگهی