بابک مهدی آزاد بیان کرد: سایت دفع زباله همدان در سال ۶۱ در مساحت ۱۶۸ هکتار راهاندازی شد که در سال ۹۰ اسناد ۲۳۰ هکتار از منابع طبیعی به سازمان مدیریت پسماند همدان منتقل شد و در حال رایزنی هستیم تا ۱۰۰ هکتار دیگر به مساحت سایت اضافه شود و در عوض سالی ۱۰ هکتار جنگل کاری انجام شود.
وی ادامه داد: تاکنون چهار کیلومتر دیوار کشی، ۱۲ هکتار فضای سبز، راهسازی، کاشت دو و نیم هکتار گل محمدی، سه و نیم هکتار سنجد و صنوبر، پنج و نیم هکتار گردو و بادام، ساخت سه حوضچه شیرابه، ۳۴ هزار متر مکعب فضای شیرابه با پوشش مخصوص برای جلوگیری از نفوذ شیرابه به بیرون در این سایت با هزینه کرد دو میلیارد و ۲۰۰ میلون تومان انجام شده است.
وی گفت: ۶۰۰ تن زباله روزانه از ۱۲۰ روستا و هفت شهر شمالی استان وارد سایت میشود و زیرساخت لازم برای فعالیت سرمایهگذار فراهم است.
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری همدان در این گزارش از انجام کار مطالعاتی بر روی لایههای خاک لندفیل زباله شهری همدان خبر داد و گفت: تا عمق ۱۰۰ متری این لایهها حرکت شیرابه مورد بررسی قرار گرفته است.
وی افزود: کار مطالعاتی برای شناسایی گیاهانی که بتوانند تصفیه شیرابه را انجام دهند در حال انجام است.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان پس از ارائه این گزارش معاون امور عمرانی استاندار همدان بر توجه به طرح جامع شهری همدان در فرایند توسعه لندفیل زباله شهری تأکید کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان نیز خواستار توجه بیشتر به موضوع کاهش زباله تولیدی و تفکیک زباله از مبداء شد و بیان کرد: تفکیک زباله از مبداء اثرات ناشی از آلودگی را کاهش میدهد.
محسن جعفرینژاد گفت: باید به مقوله پسماند به عنوان یک مسئله اقتصادی توجه و از اراضی موجود حداکثر استفاده و بهرهوری برده شود زیرا در آینده نه چندان دور اراضی بیشتری وجود نخواهد داشت.
انتهای پیام