محسن مهدوی ۲۰ شهریورماه در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: دانههای روغنی یک محصول استراتژیک در کشور محسوب میشوند که باتوجه به نیاز روغن در ایران و میزان مصرف آن تاکید بالایی بر کشت این محصول وجود دارد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: در حال حاضر حدود ۹۰ درصد روغن موجود در ایران از طریق واردات تامین میشود و این موضوع موجب خروج ارز و سایر مشکلات برای کشور خواهد شد، بنابراین وزارت جهاد کشاورزی طرح افزایش سطح زیر کشت دانههای روغنی را در دستور کار قرار داده است، در راستای این طرح کشت دانههای روغنی که از لحاظ کیفیت، کمیت روغن و همچنین سازگاری آن با شرایط محیطی مطلوب باشند انجام میشود.
وی ادامه داد: در چهارمحال و بختیاری کلزا مهمترین دانه روغنی است و توصیه بیشتری جهت کشت آن وجود دارد، از مشخصات کلزا میتوان به تنوع ارقام آن اشاره کرد و به دلیل این تنوع ارقام قابلیت کشت آن در مناطق گرم و سرد وجود دارد، همچنین پاییزه بودن کشت این محصول منجر به مصرف آب بارندگی برای آبیاری آن میشود.
مهدوی عنوان کرد: تناوب کشت کلزا و گندم مزیتهایی در زمینهای کشاورزی دارد که این موضوع یکی از مهمترین موارد کشت کلزا است، برنامه کشت کلزا هرساله در سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری تدوین و از اوایل شهریورماه کشت آن آغاز میشود، این توصیه وجود دارد که کشت و آب اول این محصول در مناطق سرد استان در تاریخ ۱۵ تا نهایت ۳۱ شهریورماه انجام شود، در مناطق با آب و هوای معتدل مانند لردگان تا یک هفته پس از تاریخ ۳۱ شهریور نیز امکان کاشت و آبیاری اولیه کلزا وجود دارد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: مزیتهای کشت کلزا خرید تضمینی محصول و تامین روغن برای ایران است، همچنین تناوب کشت این محصول با گندم یکی دیگر از مزیتهای آن محسوب میشود، در حقیقت گندم دارای ریشه افشان است و به همین دلیل مواد غذایی سطح خاک را مصرف میکند، اما کلزا باتوجه به این موضوع که ریشه راست دارد به عمق خاک نفوذ میکند و با لایهشکنی شرایط خاک را برای کشتهای بعد کلزا که عموما گندم است آماده میکند.
وی یادآور شد: کشت کلزا نیاز مدیریت ویژهای است، مواردی که در کشت این محصول باید مورد توجه قرار بگیرد تاریخ، عمق و تراکم کاشت است، همچنین مبارزه با آفات و بیماریهای کلزا شرایط خاص دارد، اما در مجموع کشت این محصول به کشاورزان توصیه میشود.
مهدوی تصریح کرد: کشت کلزا در سالجاری در حدود ۱۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی چهارمحال و بختیاری انجام میشود، همچنین درصدد هستیم تسهیلات سرمایه در گردش به کشاورزان تعلق بگیرد و بذر به قیمت دولتی و انواع کودهای فسفاته، پتاسه و اوره به مقدار لازم در اختیار کشاورزان قرار داده شود، قیمت تضمینی این محصول نیز توسط وزارتخانه در سال جاری برای هر کیلو کلزا ۱۵ هزار تومان تعیین شده است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: در سال گذشته حدود ۷۹۰ هکتار کشت کلزا در استان وجود داشت که متاسفانه باتوجه به مشکلات خشکسالی و سرمازدگی بخشی از این سطح زیر کشت قابلیت برداشت نداشت، در سالجاری نیز تاکنون حدود ۲۰ هکتار کاشت کلزا انجام شده است و این امید وجود دارد که بتوان یک سطح مقبول با تولید مناسب در استان صورت بگیرد.
انتهای پیام