به گزارش ایسنا، در روزهای اخیر دوباره بحث واردات لوازم خانگی کرهای ال جی و سامسونگ به جای بدهیهای کره به ایران در رسانههای مختلف مطرح شده است. برخی رسانهها مدعی شدند که آمریکا برای آزاد کردن بخشی از پولهای ایران به کره و شرکتهای کره جنوبی مجوز داده که بدهی ایران را تنها از طریق واردات کالا به ایران پرداخت کنند، اما در این مجوز قید شده که شرکتهای جدید امکان صادرات محصولات خود به ایران را ندارند و همان شرکتهای پیشین الجی و سامسونگ باید محصولات خود را به ایران صادر کنند.
اما جستوجویی در سایتهای مختلف انگلیسی زبان نشان میدهد که این خبر اواخر تیرماه در برخی سایتها منتشر شده که البته در آنها اشارهای به نام شرکتها نشده است. همان زمانی که اولین بار گمانهزنیهایی از واردات لوازم خانگی کرهای بعد از توافق با کشورهای غربی مطرح شد. البته چند روز بعد از آن ماجرا، وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) مجوز ورود محصولات لوازم خانگی خارجی به کشور را رد و اعلام کرد که هیچ تصمیمی برای ورود محصولات لوازم خانگی خارجی به کشور ندارد.
البته این بار واکنش طیفهای مختلف تولیدکنندگان به این موج رسانهای جدید تفاوتهایی داشت، اما در نهایت وزارت صمت تاکید کرد که در این زمینه برنامهای ندارد.
در این رابطه کیوان گردان در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در موضوع واردات لوازم خانگی وزارت صمت برنامهای ندارد و این موضوع مطرح نیست. همچنین با توجه به بدعهدی برخی برندهای خارجی لوازم خانگی در داخل کشور، برنامهای برای بازگشت آنها نداریم و این موضوع تکذیب میشود.
وی افزود: برنامه وزارتخانه در سال جاری براساس تاکیدات آقای دکتر فاطمی امین وزیر صمت، به معاونت امور صنایع وزارتخانه افزایش تولید، تامین و تنظیم بازار، رفع موانع تولید، توسعه صادرات، تکمیل حلقههای زنجیره ارزش صنعت لوازم خانگی، تعمیق عمق ساخت داخلی و بهبود کیفیت کالاهای تولیدی این صنعت است
واکنشها به بازگشت ال جی و سامسونگ چه بود؟
گفتنی است که در واکنش به خبر بازگشت ال جی و سامسونگ، عباس هاشمی، دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی ایران، تاکید کرده بود که باید از این فرصت برای واردات اقلام مورد نیاز ازجمله اجزا و قطعات، ماشین آلات و مواد اولیه که تولید داخلی ندارد، استفاده شود، اما نسبت به احتمال انحصار هم هشدار داده و گفته بود که به نظر میرسد احتمالا عدهای نگران هستند که به قول خودشان مافیای واردات به بهانه کمبود و تامین سلایق مختلف لوازم خانگی وارد کند.
اما حمیدرضا غزنوی، سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی، گفته بود که شنیدهها حاکی از این است که برخی از مغازهها به ویژه در تهران و مشهد که در گذشته لوازم خانگی کرهای عرضه میکردند و حالا کالای ایرانی، اخیراً مغازههای خود را از جنس خالی کردند و از طرف دیگر عدهای کالاهای خود را بدون ثبت سفارش به گمرک آوردهاند که نشان میدهد مافیای واردات به هر ترتیبی دارد تمام زور خود را میزند که از این جریان استفاده کند و واردات آزاد شود.
لازم به یادآوری است که دو سال پیش و با تشدید تحریمهای آمریکا دو شرکت کرهای ال جی و سامسونگ که در صنعت لوازم خانگی سرمایه گذاری کرده بودند، ایران را ترک کردند. در حال حاضر برند این دو شرکت در ایران به جی پلاس و سام تغییر کرده و قطعات آنها از کشورهای دیگری به جز کره به ایران وارد میشود. بنابراین کالاهای برند ال جی و سامسونگ موجود در بازار به صورت قاچاق وارد میشوند و گارانتی ندارند. وضعیت تقریبا مشابهی در صنعت خودرو با برند رنو و پژو نیز رخ داده است.
انتهای پیام