هویج پس از برداشت و پیش از ارائه در بازار مصرف، گلآلود است و باید شسته شود؛ در گذشته این کار در رودخانه زاینده رود و در کنار مزارع کشت هویج انجام میشد اما امروزه به دلیل خشکی زاینده رود، شست و شو هویج های برداشت شده به صورت صنعتی انجام میشود. این اقدام، در استانهای دیگر هم انجام میشود اما اصفهان از دیرباز این فعالیت را در حجم گسترده انجام داده است. امسال میزان برداشت هویج در این استان کاهش داشته و همین مساله در کنار کاهش تولید در برخی استانهای دیگر، افزایش تقاضا و خشکسالی، منجر به بالا رفتن قیمت این محصول شده است. به دلیل افزایش ناگهانی قیمت هویج، تعداد معدودی از افراد کمبضاعت، هویجهای شکسته و خارجشده از لولههای خروجیِ آب کارگاههای هویجشویی را جمعآوری میکنند.
«کارگاههای هویجشویی» - اصفهان