کشف جدید محققان برای ترمیم بافت قلب

محققان "کالج پزشکی بیلور" آمریکا در مطالعه اخیرشان از درمانی جدید برای ترمیم بافت قلب خبر داده‎اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از اس تی دی، محققان آمریکایی در مطالعه اخیرشان با آزمایشاتی که بر روی موش‎ها انجام دادند، دریافتند که درمان با مولکولی به نام MCB-۶۱۳ بافت قلب را پس از حمله قلبی شدید ترمیم می‎کند و از آسیب‎هایی که به نارسایی قلبی منجر می‎شود، جلوگیری می‎کند.

دکتر "لیزا کی مولانی" (Lisa K. Mullany) نویسنده ارشد این مطالعه از کالج پزشکی بیلور در این باره گفت: این یک کشف مهم است چراکه ممکن است به توسعه درمان‎های موثر و ایمن‎تری برای جلوگیری از پیشرفت نارسایی قلبی پس از حمله قلبی منجر شود.

نارسایی قلبی پس از حمله قلبی عامل اصلی مرگ و میر انسان‎ها است و در حال حاضر هیچ درمان قطعی به جز پیوند قلب برای آن وجود ندارد. نارسایی قلبی زمانی رخ می‌دهد که قلب قادر به پمپاژ کافی نیست و نمی‌تواند جریان خون کافی را به اعضای بدن برساند.

محققان در مطالعات پیشین دریافته بودند که MCB-۶۱۳ پروتئین‎هایی به نام فعال کننده گیرنده های استروئیدی (SRCs) را تحریک می‎کند. این پروتئین‎ها مسئول تغییرات و رشد سلولی در طول رشد طبیعی و غیرطبیعی بافت‏ها هستند. پس از حمله قلبی، بافت آسیب دیده زخم می‎شود که این امر به از دست دادن بافت و همچنین افزایش التهاب ، زخم و کاهش عملکرد قلب منجر می‎شود و تمامی اینها از علائم بارز نارسایی قلبی ناشی از حمله قلبی هستند.

در این مطالعه محققان نشان دادند وقتی موش‎ها چند ساعت پس از حمله قلبی، MCB-۶۱۳ را دریافت کردند، این مولکول التهاب و زخم را کاهش داد و از کاهش تدریجی عملکرد قلب جلوگیری کرد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۷ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۰:۴۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400061712604
  • خبرنگار : 71607