به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه استار اند استرپس، دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا قرار است محاکمه مظنونان حملات ۱۱ سپتامبر ( به مرکز تجارت جهانی) از جمله "خالد شیخ محمد" را که واشنگتن معتقد است "مغز متفکر" حملات ۱۱ سپتامبر بود،پس از یک سال و نیم توقف به دلیل همه گیری کرونا ۱۹ از سر بگیرد.
بعید به نظر میرسد هیچ یک از متهمان در جلسات این پرونده که سالهاست با چالشهای حقوقی دچار مشکل شده، صحبتی کنند.
جلسه مقدماتی محاکمه خالد شیخ محمد، ولید محمد صالح مبارک بن عطاش، علی عبدالعزیز علی، رمزی بن الشیب و مصطفی احمد آدم حوساوی از امروز ۷ سپتامبر تا ۱۷ ماه جاری میلادی در بازداشتگاه گوانتانامو آغاز میشود.
یک مقام وزارت دفاع آمریکا گفت که اتهامات مربوط به نقشهای احتمالی در حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ علیه ایالات متحده است.
وی توضیح داد که این اتهامات شامل ارتکاب جنایات زیر است: توطئه و حمله به غیرنظامیان، ایجاد عمدی جراحات بدنی جدی، ربودن یا به خطر انداختن یک کشتی یا هواپیما و تروریسم.
دادگاه از همان جایی از سر گرفته میشود که ناتمام مانده بود؛ تلاش تیم متهمان برای رد بیشتر شواهدی که دولت ارائه کرده است و آنها میگویند آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) با شکنجه از متهمان گرفته است. انتظار میرود نشستهایی میان دادستانهای نظامی و تیمهای وکلا برگزار شود.
با توجه به درخواستهای متعدد برای انتشار مدارکی که دادستانهای نظامی از ارائه آنها خودداری میکنند، وکلای قربانیان میگویند که مرحله پیش از محاکمه احتمالا یک سال دیگر به طول میانجامد و بدین ترتیب هرگونه امیدی به محاکمه و صدور حکم در آینده نزدیک از بین میرود.
جیمز کانل، یکی از وکلای قربانیان در پاسخ به اینکه آیا پرونده به آن مرحله میرسد، پاسخ داد: نمیدانم.
وکلای این پنج متهم اما تاکید دارند که همگی آنها "ضعیف" هستند و از اثرات بلند مدت شکنجه شدید در سایتهای مخفی سیا بین سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۶ رنج میبرند. علاوه بر این، وکلا تاکید دارند که متهمان حدود ۱۵ سال سخت را در شرایط وخیم در گوآنتانامو گذراندند.
در میان حاضران، تعدادی از خانواده ۲۹۷۶ قربانی حملات یازده سپتامبر حضور خواهند داشت. این پنج متهم بابت اتهامهای قتل و تروریسم در دادگاه جرایم جنگی با مجازات مرگ مواجه هستند.
انتهای پیام