بهگزارش ایسنا، رئیس دانشگاه سید جمال الدین اسدآبادی یکشنبه ۱۴ شهریور، در این سمپوزیوم که با بیان اینکه دغدغهمندانه به این موضوع اجتماعی ورود پیدا کردهایم تا با صاحب نظران این مسئله را برای کشور و جامعه آسیا تبیین کنیم، اظهار کرد: نقش دانشگاههای ما به عنوان دانشگاهی که در پنجمین دهه انقلاب فعالیت دارند وارد گفتمانی شده که گفتمان دوم انقلاب بوده و گفتمانی است که از فضای آموزش و پژوهش بنیادی به سمت آموزش و پژوهشهای کاربردی و جامعه محور در حال حرکت است.
حسین مرادی مخلص گفت: یکی از مباحث و بحرانهای جامعه امروز بحث آسیبهای اجتماعی بوده که خوشبختانه دانشگاه سیدجمالالدین اسدآبادی با استفاده از ظرفیت ملی و همکاری مسئولین شهرستان و با همکاری دانشکده علوم پزشکی اسدآباد در این رابطه گامهای مانا بردارد و بتواند در رابطه با حل آسیبهای اجتماعی در موضوعات مختلف چون خودکشی، طلاق، اعتیاد و...در هر فصلی وارد شده و با جمعبندی و ارائه طریق در مباحث فوق وارد برنامه عملیاتی شود.
وی خاطرنشان کرد: دغدغههای شهرستان را در مباحث آسیبهای اجتماعی در کمیته و جلسات مختلفی چون شورای برنامهریزی و امر به معروف و نهی از منکر شهرستان، در جلسه با نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی به عنوان عضو کمیسیون اجتماعی مجلس احصاء و جمعبندی کرده و با عقد تفاهمنامه با محوریت فرمانداری ،سپاه ،دانشکده علوم پزشکی ،نیروی انتظامی ...ماحصل این جلسات اجرا و برگزاری سمپوزیوم ملی مداخله در بحران به میزبانی دانشگاه جامعه محور سید جمالالدین اسدآبادی با محوریت علوم انسانی شد .
مرادی مخلص با اشاره به استقبال بسیاری از صاحب نظران و دانشگاهیان از این سمپوزیوم، یادآور شد: امیدواریم بتوانیم با نقشآفرینی در فضای دانشگاهی و آکادمیک گامی تأثیرگذار برداریم.
رئیس دانشکده علوم پزشکی شهرستان اسدآباد هم اظهار کرد: در شهرستان کاری که انجام گرفته یک کار تیمی با همکاری فرمانداری ، دانشگاه سیدجمالالدین اسدآبادی ، نیروی انتظامی ، سپاه و بهزیستی بوده و که در قالب چهار کمیته پیگیری ،آموزش ،پیشگیری و درمان در فرمانداری تحت نظر فرمانداری تشکیل شد.
ایرج صالحی با بیان اینکه فاصله علم با عمل کوتاه شده است، افزود: این مباحث مطرح شده در سمپوزیوم بلافاصله در سه کمیته پیگیری، پیشگیری و درمان در عمل مورد استفاده قرار خواهد گرفت و امیدواریم با مداخله در امر خودکشی با کمک و همکاری ادارات بتوان در این آسیب اجتماعی نقش مثبتی را ایفا کرد.
برای پیشگیری از خودکشی باید با برنامه ورود کرد
امام جمعه اسدآباد نیز در این جلسه ادامه داد: معضل خودکشی سومین عامل مرگ و میر جهان به شمار میرود و ۶۰ سال قبل در ایالت متحده آمریکا در سال ۱۹۶۰ به دلیل افسردگیهای جامعه مرکزی به نام یاسپ به عنوان مرکز بین المللی پیشگیری از خودکشی را تأسیس کردند که ۵۰ کشور جهان امروز عضو این مرکز هستند.
حجت الاسلاموالمسلمین سید موسی حسینی مجد خاطرنشان کرد: روز دهم سپتامبر روز پیشگیری از خودکشی در جهان بوده و همزمانی این سمپوزیوم با این روز، برنامه ارزندهای به شمار میرود.
وی با بیان اینکه خودکشی رفتار پیچیدهای بوده و در همه جوامع خود را نشان داده است، گفت: در پیشگیری از خودکشی با مداخلات این امر نیاز به تدوین یک استراتژی بوده که باید با برنامهای دقیق و جامع ورود پیدا کرد و مهمترین گام در این رابطه تبیین دقیق علت خودکشی بوده که مورد بررسی قرار گیرد و شرایط مهم بحث فرهنگی ،جنسی ،فصلی ،بومی جغرافیایی و سنی را نیز مد نظر قرار داد.
وی با تأکید بر راهاندازی و شکلگیری مراکز پیشگیری از خودکشی، تصریح کرد:عوامل خطر ساز خودکشی فقر، بیکاری، اعتیاد و مواردی دیگر است که در بررسیها باید به آن توجه شود.
امام جمعه اسدآباد کاهش دسترسی به ابزار خودکشی، ارتقاء آموزش عمومی، ارتقاء آموزش اختصاصی کادر درمان، آموزش فرهنگیان و معلمان، روحانیت، توانمندسازی حوزه سلامت در تشخیص بیماران افسرده، ارتقاء مراکز مشاوره با مهارتآموزی و آگاهیبخشی به خانوادهها را از جمله مواردی برشمرد که در بحث پیشگیری و مداخله در خودکشی از نقش مؤثری برخوردار هستند و گفت: باید برای پیشگیری از خودکشی دارای برنامه بلندمدت بود و با قوانین و دستور کار قرار گرفتن برنامههای بلندمدت توسط مجلس و دولت نسبت به این امر اقدام شود .
وی با تأکید بر ارتقاء مراکز پیشگیری از خودکشی، یادآور شد: در آسیبهای اجتماعی همواره پیشگیری بهتر از درمان بوده و امیدواریم کارایی این سمپوزیوم به عنوان الگویی کارساز برای دیگر مناطق. سطح کشور شاهد باشیم .
لزوم مداخله دانشگاه سیدجمالالدین اسدآبادی در آسیبهای اجتماعی اجتنابناپذیر و ضروری است
فرماندار اسدآباد هم با بیان اینکه همواره دانشگاهها به عنوان موتور محرکه علم و اندیشه در جامعه مطرح هستند، اظهار کرد: نسل چهارم دانشگاهها باید به سمت جامعه محور حرکت کرده و لزوم مداخله دانشگاه سیدجمالالدین اسدآبادی به عنوان یک دانشگاه جامعه محور با مأموریت علوم انسانی در آسیبها و بحرانهای اجتماعی اجتنابناپذیر و ضروری است ضمن اینکه این سمپوزیوم یک الگو مناسب با ثمرات ارزنده برای مداخله در مسائل مختلف آسیبهای اجتماعی میتواند باشد.
سعید کتابی آسیبهای اجتماعی را یکی از دغدغههای امروز جامعه دانست و افزود: در برنامه ششم توسعه توجه ویژهای به آسیبهای اجتماعی و برنامههای لازم در این رابطه شده است و دانشگاهها در بحث کاهش آسیبهای اجتماعی نقش بیبدیلی دارند.
وی یاد آور شد: تأکید مقام معظم رهبری و نگرانی وی از آسیبهای اجتماعی گواه دغدغه ایشان نسبت به این معضل بوده و وظیفه همه ما مسئولین ورود در کاهش معضل آسیبهای اجتماعی است.
کتابی با قدردانی از ریاست دانشگاه سیدجمال و دانشکده علوم پزشکی در برگزاری برنامه فاخر "سمپوزیوم ملی مداخله در بحران با تاکید بر خودکشی" با حضور اساتید صاحبنام، بیان کرد: جلوگیری از اقدام به خودکشی حتی یک نفر نشان از آن دارد که مأموریت خود را در این سمپوزیوم انجام دادهایم.
انتهای پیام