افشین زیدینژاد در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه یکی از موضوعاتی که جزو وظایف آب منطقهای محسوب میشود پایش کیفی منابع آب است، اظهار کرد: در لرستان محدودههای مطالعاتی برای پایش کیفی منابع آب در ۱۷ نقطه مشخص شده است.
وی بیان کرد: پایش کیفی سبب نمیشود پروژهها ببندیم بلکه هر چند سال یکبار این مهم تکرار میشود.
مدیر دفتر محیط زیست و کیفیت منابع آب، آب منطقهای لرستان اضافه کرد: در بحث پایش منابع آب کارگروه مشترکی با حضور شرکت آبمنطقهای، محیط زیست، علوم پزشکی، آبفار و سازمان صمت در استان تحت عنوان کارگروه ایمنی آب تشکیل شده که وضعیت منابع آب را در حوزه کاری خود رصد و بررسی میکنند.
زیدینژاد عنوان کرد: دشتهای خرمآباد، کوهدشت، ازنا، الیگودرز، دورود، بروجرد، پلدختر، اشترینان، سلسله، نورآباد و انوج(محدوده مطالعاتی الیگودرز) در تقسیمات وزارت نیرو جزو مناطق مطالعاتی در نظر گرفته شدند.
وی گفت: همچنین مطالعه در طراحی شبکه پایش کیفیت منابع آب دشتهای استان در قالب پروژههای تعادل بخشی انجام شده است تا منابع آلودهکننده مشخص و مخاطراتی که سبب این آلودگی منابع آبی شدند شناسایی شوند.
مدیر دفتر محیط زیست و کیفیت منابع آب، آب منطقهای لرستان اظهار کرد: در پنج ماه اخیر مطالعات برای پایش کیفی منابع آب در محدودههای انوج، رومشکان، سلسله، دلفان انجام شده است.
زیدینژاد از پایش کیفی سدهای به بهرهبرداری رسیده استان خبر داد و گفت: در مخازن سدها یک سری استانداردها وجود دراد که باید به صورت ماهانه و فصلی و با توجه به شرایط موجود روی آنها آزمایشاتی انجام شود.
وی بیان کرد: تعیین میزان دبی و پساب در منابع آبی برعهده آب منطقه ای و تعیین میزان آلایندگی را محیط زیست انجام میدهد.
انتهای پیام