به گزارش ایسنا به نقل از اسپوتنیک، وانگ ونبین ، سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به پایان عملیات نظامی ۲۰ ساله آمریکا در افغانستان گفت: خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان نشان داد که مداخله نظامی خودسرانه در سایر کشورها و همچنین سیاست تحمیل ارزشها و نظام اجتماعی به سایر کشورها محکوم به شکست است.
ونبین گفت که چین به ارتباط خود با جامعه بینالمللی در مورد وضعیت افغانستان ادامه میدهد و آماده حمایت است.
وی تاکید کرد: صفحه جدیدی در تاریخ افغانستان باز شده است. چین همواره به حاکمیت ، استقلال و تمامیت ارضی افغانستان احترام گذاشته و بر عدم دخالت در امور داخلی این کشور اصرار داشته است. تماسها و هماهنگیهای نزدیک با همه طرفهای افغانستان و همچنین جامعه بینالمللی به منظور بازگرداندن صلح و اقتصاد کشور خواهیم داشت.
سخنگوی وزارت خارجه گفت که چین به مبارزه با تروریسم ادامه می دهد و آماده است تا در مورد وضعیت افغانستان حمایت و مساعدت کند.
ونبین گفت که چین از رای گیری درباره قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در مورد افغانستان خودداری کرد زیرا پیشنهادات مسکو و پکن در این مورد مورد توجه قرار نگرفت.
روز دوشنبه ، شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامهای را تصویب کرد . این قطعنامه که توسط فرانسه ، انگلستان و ایالات متحده تهیه شده بود ، از طالبان میخواهد تا به تعهدات خود عمل کنند که افغانها هر زمان که بخواهند ، از طریق فرودگاه کابل ، افغانستان را ترک کنند.
وانگ ونبین در این باره می گوید: "کشورهای درگیر در شب ۲۷ اوت پیش نویس قطعنامه را به سرعت منتشر کردند و خواستار تصویب آن در ۳۰ اوت شدند. چین به ضرورت و فوریت تصویب قطعنامه و متعادل بودن محتویات آن تردید داشت. چین در رایزنیهای پیش نویس مشارکت داشت و به همراه روسیه اصلاحاتی را پیشنهاد کردند که به طور کامل تصویب نشد.
واسیلی نبنزیا ، سفیر روسیه در سازمان ملل متحد روز دوشنبه گفت که روسیه از رای گیری به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد افغانستان خودداری کرد زیرا این سند شامل قسمتی از تروریسم نبوده و نامی از گروه تروریستی داعش ندارد.
سخنگوی وزارت خارجه چین همچنین گفت: وضعیت در افغانستان اساساً تغییر کرده است و هر اقدامی که شورای امنیت سازمان ملل متحد انجام دهد باید به بهبود اوضاع کمک کند و منجر به تشدید تناقضات نشود ، باید به بهبود اوضاع در افغانستان کمک کند و نه از سرگیری جنگ. هرج و مرج در افغانستان مستقیماً با خروج نیروهای خارجی مرتبط است امیدواریم که کشورهای غربی متوجه شوند که خروج نیروها پایان وظایف آنها نیست و آنها باید از مردم افغانستان از لحاظ اقتصادی و بشردوستانه حمایت کنند.
انتهای پیام