ابراهیم اکبرزاده در گفت و گو با ایسنا گفت: تاکنون دروی خوشههای طلایی برنج در بیش از ۹۵ درصد از شالیزارهای استان انجام شده است و فقط شهرستان های جنوبی استان بخشی از محصول را از شالیزارها برداشت نکردهاند.
وی با اشاره به اینکه گیلان ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد، افزود: با توجه به شرایط مساعد آب و هوایی برداشت در گیلان نسبت به سالهای قبل سرعت بیشتری دارد و تا کنون ۱۷۰ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان به صورت مکانیزه برداشت شده اند.
اکبرزاده با بیان اینکه افزایش درآمد کشاورزان از اولویتهای کاری سازمان جهاد کشاورزی است، ادامه داد: کشت دوم و همچنین پرورش راتون موجب راتقای درآمد برنجکاران روستاییان میشود و ما برای گسترش این امر به شالیکاران توصیه کردهایم برای کشت محصولات کشاورزی در شالیزارهایشان فعالیت کنند.
وی همچنین با اشاره به آغاز کشت دوم در شهرستانهای غربی گیلان گفت: کشاورزانی که رقم هاشمی برداشت کردهاند از شرایط مناسب آب و هوایی استفاده کنند و با آبگیری و استفاده از سموم پتاس و اوره مزارع را برای تولید راتون آماده کنند.
مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی گیلان از کشاورزان خواست از سوزاندن کاه و کلش خودداری کنند و شهرستان های جنوبی گیلان نیز امسال بیش از سال گذشته اراضی شان را برای کشت دانههای روغنی کلزا آماده کنند.
وی تصریح کرد: هرساله به طور میانگین یک میلیون و ۱۱۰ هزار تن شلتوک از شالیزارهای استان برداشت می شود، که از این میزان بیش از ۷۵۰ هزار تن برنج سفید استحصال می شود و میزان تولید امسال برنج پس از برداشت نهایی برنج اطلاع رسانی خواهد شد.
انتهای پیام