دکتر حمیدرضا امیرذهنی در گفتگو با ایسنا، عفونت قارچ سیاه یا موکورمایکوزیس را عفونت نادری دانست و که سالها قبل از شیوع بیماری کرونا وجود داشته است و گفت: این عفونت معمولا در افرادی که به هر دلیلی نقص ایمنی دارند، مشاهده میشود.
امیرذهنی ادامه داد: بهطور مثال افرادی که شیمی درمانی انجام دادند یا افرادی که به هر دلیلی از جمله دیابت بالا داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مانند کورتون با دُز بالا دریافت میکنند، ممکن است در موارد نادر به این عفونت مبتلا شوند.
وی با تأکید بر اینکه در بیماری کرونا عامل تخریب ریهها، واکنش شدید سیستم ایمنی بدن است، تصریح کرد: آسیب به ریهها در بیماری کووید۱۹ توسط سیستم ایمنی بدن مانند این است که از منزل شما سرقت شود و شما با پلیس ۱۱۰ تماس بگیرید اما بهجای آمدن پلیس، نیروی هوایی وارد عمل شده و برای از بین بردن دزد منزل شما را بمباران کند.
امیرذهنی خاطرنشان کرد: پس در بیماران مبتلا به کرونا گاهی داروهایی مانند انواع کورتونها، دگزامتازون و متیل پردنیزولون برای مهار سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از آسیب به ریهها تجویز میشود که ممکن است با سرکوب سیستم ایمنی بدن، زمینه برای ابتلاء به قارچ سیاه فراهم شود.
این متخصص بیماریهای داخلی با تأکید بر اینکه قارچ سیاه مسری نیست، بیان کرد: افراد سالم با سیستم ایمنی سالم به این بیماری مبتلا نمیشوند حتی بسیاری از افراد مستعد که گفتیم نیز دچار این عفونت نخواهند شد بنابراین مردم نگرانی زیادی در این خصوص نداشته باشند.
انتهای پیام