اما مدتی است که سیمان در این استان کیمیا شده و گرانی و کمبود آن افرادی که در حال انجام پروژه های عمرانی هستند را آزار می دهد.
قطع برق صنایع یکی از دلایلی بود که در ابتدا علت به وجود آورنده این مشکلات عنوان می شد اما بعد از توضیحات ارائه شده از سوی مسئولان این مشکل علاوه بر قطعی برق به موارد دیگر هم برگشت می خورد.
اما بنا به گفته مسئولان خراسان شمالی با پیگیری های انجام شده از سوی آن ها قرار است تا این مشکل تا یایان هفته جاری مرتفع شود.
اختصاص ۱۲ مگاوات برق به شرکت سیمان بجنورد برای فعالیت یک خط تولید
علی اصغر رضازاده معاون صنایع و معادن سازمان صمت خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا، گفت: یکی از مهمترین عللی که موجب شده تا کمبود سیمان در خراسان شمالی به وجود آید قطع برق کارخانه سیمان بجنورد بوده است.
وی با اشاره به اینکه حتی در یک برهه زمانی قطع برق موجب متوقف شدن تولید در این واحد تولیدی شده بود، افزود: اما بعد از پیگیری های صورت گرفته حدود ۱۲ مگاوات از طریق شرکت برق منطقه ای در اختیار این واحد تولیدی قرار گرفت.
رضازاده ادامه داد: با در اختیار قرار گرفتن این مقدار از برق، یک خط تولید در این واحد تولیدی دوباره مشغول به کار شد و کارخانه سیمان بجنورد در حال حاضر با ظرفیت ۵۰ درصد کار می کند.
وی اظهارکرد: به راه افتادن این خط تولیدی پاسخگوی نیاز استان خواهد بود و مشکل تاحدودی مرتفع خواهد شد.
این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که در گذشته مقدار زیادی از تولیدات شرکت سیمان بجنورد به سایر استان ها و خارج کشور صادر می شود و آیا با این وضعیت امر صادرات این محصول به خارج استان صورت می گیرد؟ بیان کرد: بعد از اختصاص این مقدار برق به شرکت سیمان بجنورد مقرر شد تا اول نیاز استان برطرف شود و در صورتیکه نیاز مرتفع شد و کمبود سیمانی گزارش نشد، مازاد تولید به خارج استان صادر شود.
وی در ارتباط با افزایش قیمت سیمان نیز بیان کرد: افزایش قیمت سیمان متاثر از عرضه آن در بورس بوده است و هنوز نیز افزتیش قیمت ها مشاهده می شود.
با پیگیری های صورت گرفته مقرر شد تا قاچاق سیمان صورت نگیرد
غلامرضا هوایی معاون عمرانی استانداری خراسان شمالی در ادامه گفت: با پیگیری های صورت گرفته با شرکت سیمان مقرر شد تا قاچاق سیمان صورت نگیرد.
وی با اشاره به خرده فروشان سیمان نیز بیان کرد: از آنجاییکه خرید و فروش سیمان در بورس صورت می گیرد، ریجستر کردن آن ها و اخذ کد بورس برای خرده فروشان که در شهرهای دوردست هستند، مشکل شده است.
وی افزود: بنابراین در این استان با سازمان همیاری شهرداری ها استان را موظف کره ایم که تمام خرده فروشان از طریق سازمان همیاری شهرداری های استان سیمان مورد نیاز را دریافت کنند.
هوایی در ارتباط با نرخ تحویلی سیمان خرده فروشان از سوی سازمان همیاری شهرداری های استان گفت: خرده فروشان می توانند هر کیسه سیمان را با قیمت ۲۵ هزار تومان دریافت کنند.
وی تصریح کرد: با دو اقدام صورت گرفته این قول داده می شود که تا پایان آخر این هفته مشکل کمبود و توزیع مناسب سیمان در خراسان شمالی حل شود.
برق بازار سیمان را هم گرفت
گفتنی است کمالی رئیس اتحادیه مصالح فروشان خراسان شمالی چندی پیش در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه متاسفانه با مشکل شدید کمبود سیمان و قیمت بالای آن مواجه هستیم، اظهارکرده بود: یکی از دلایلی که موجب شده بود تا با کمبود سیمان در بازار مواجه شویم عرضه کم این محصول توسط کارخانه سیمان بجنورد بود که این کارخانه علت آن را قطعی برق اعلام کرده بود.
وی افزود: اما یکی دیگر از عللی که سبب شده تا این مشکل به وجود آید عرضه آن در بورس است.
باز شدن پای دلال ها با عرضه سیمان در بورس
کمالی با تصریح بر اینکه عرضه سیمان بجنورد در بورس موجب شده تا پای دلال ها نیز برای فعالیت باز شود، اظهارکرد: در حقیقت هر فردی می تواند کد بورسی را اخذ کرده و اگر پول کافی نیز داشته باشد می تواند سیمان به مقدار دلخواه خود خریداری کند، سپس از وضعیت کنونی بازار سوءاستفاده کرده و با وضعیت کنونی بازار که در آن سیمان وجود ندارد، با هر قیمتی به فروش برساند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر شرکت های عمده فروش سیمان نیز در استان وجود دارند اما آن ها نیز برای خرید این محصول سهمیه خاصی ندارند و مقدار سیمان خریداری شده آن ها نیز به پایان می رسد و در وضعیت کنونی، نمی توانند پاسخ متقاضیان را بدهند.
وی خاطرنشان کرد: البته برخی از مصالح فروشان نیز هستند که از فرصت به وجود آمده در حال استفاده هستند و موجودی سیمان خود را به امید گران تر شدن به بازار عرضه نمی کنند.
بورس هیچ تعادلی را در عرضه و تقاضای سیمان ایجاد نکرده است
علی اصغر رضازاده معاون صنایع و معادن خراسان شمالی نیز چندی پیش در گفت و گو با ایسنا، بیان کرده بود: سیمان با هدف تعادل در عرضه و تقاضا در بورس عرضه شد اما متاسفانه در حال حاضر نتیجه عکس داده است.
وی با بیان اینکه در خراسان شمالی هم با کمبود سیمان و هم افزایش قیمت آن مواجه شده ایم، افزود: بورس هیچ تعادلی را میان عرضه و تقاضا ایجاد نکرده و هیچ سروسامانی در این حوزه صورت نگرفته است.
رضازاده ادامه داد: در واقع زمینه دلال بازی نیز در بازار بورس به وجود آمده و این نیز یکی از مهمترین علل کمبود و بالارفتن قیمت سیمان در بازار است.
وی تصریح کرد: زمانی که اعلام شد سیمان در بورس باید عرضه شود، تعدادی از واحدهای مصرف کننده شرایط لازم برای دریافت کد بورسی را نداشته و همین امر سبب شده تا این افراد در حال حاضر با مشکل جدی مواجه شوند و اگر قرار بود این طرح اجرایی شود باید چند ماه قبل تر اعلام می شد تا این افراد نیز اقدامات لازم را انجام می دادند.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: اگر قرار است وضعیت سیمان در بورس به همین شکل ادامه یابد، بهتر است وضعیت به روال قبلی خود بازگردد چراکه در آن زمان وضعیت دسترسی به سیمان و شبکه توزیع بهتر بود.
انتهای پیام