مهندس سیاوش زیدعلی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: شرکت آب منطقهای لرستان ۶ سد با حجم مخزن ۲۰۶ میلیون متر مکعب را احداث کرده است.
وی اضافه کرد: همچنین ۷ سد دیگر در دست ساخت داریم که مجموع حجم مخزن آنها ۱۴۹ میلیارد متر مکعب در نظر گرفته شده است.
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای لرستان گفت: براساس ظرفیت رودخانههای استان و بحثهای اقتصادی، اجتماعی و فنی مجموعه مطالعات انجام میشود.
زیدعلی درباره اینکه قابلیت افزایش حجم مخزن در سدها وجود دارد یا خیر؟ ادامه داد: همیشه حداکثر ظرفیتی را که میشود سد را ساخت در نظر میگیریم و بیشترین حجم مخزنی را در نظر میگیریم.
وی با اشاره به اینکه حجم مخزن ایوشان ۵۰ میلیون متر مکعب و حوضیان ۴۰ میلیون مترمکعب است، عنوان کرد: در اوایل دهه ۷۰ مطالعاتی برای سدسازی در استان آغاز که ۱۰۰ نقطه توسط مشاورین که فکر میکردند پتانسیل سدسازی در آن مناطق وجود دارد شناسایی شد که خیلی از این نقاط رد و خیلیها تایید شدند.
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای لرستان افزود: بجز سدهایی که وارد فاز اجرایی شدند از مجموع ۱۰۰ نقطه شناسایی شده، طرح تفصیلی ۳۶ نقطه انجام و در نهایت ۱۶ منطقه در استان مشخص شدند که قابلیت سدسازی را دارند.
زیدعلی گفت: از این ۱۶ منطقه ۱۰ منطقه مجوز تخصیص آب آنها اخذ شد و در سال ۹۸ با پیگیریها شرکت آب منطقهای و مسئولین رده بالای استان و نمایندگان و سازمان مدیریت اعتباراتی برای آنها دادند.
وی افزود: حجم مخزن این ۱۰ سد، ۱۰۰ میلیون متر مکعب است و عمده آنها در حوضه آبریز کرخه واقع شدهاند.
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای لرستان یادآور شد: به دلیل سیلابهایی که به پلدختر وارد میشود برای مدیریت این موضوع از این ۱۰ سد سه مورد در پلدختر قرار دارد.
زیدعلی بیان کرد: با همت مسئولین استان پیش بینی شده که امسال دو سد تاجامیر و کمندان به مرحلهآبگیری برسند.
انتهای پیام