به گزارش ایسنا، در این آئین اعلام شد که با بهرهبرداری از این پروژه ملی، تردد کامیون و وسایط نقلیه سنگین به داخل شهر ساوه از سمت محور قدیم ساوه به تهران ممنوع و عملا میادین و مبادی ورودی این شهر از زیر پای کامیونها خارج میشوند.
برخورداری ساوه از کنارگذر یکی از خواستههای دیرینه مردم این شهرستان بود که پس از ۱۳ سال تاخیر و وقفه در تخصیص اعتبارات ملی، به سرانجام رسید و در روزهای پایانی دولت دوازدهم در مدار بهرهبرداری قرار گرفت.
طول این کنارگذر ۲۸ کیلومتر است که ۲۱ کیلومتر آن از محور قدیم ساوه به تهران تا پلیس راه ساوه همدان با اعتباری معادل ۱۷۰ میلیارد تومان به بهره برداری رسید و در ادامه، مسافت هشت کیلومتری محور قدیم ساوه به همدان را به محور قدیم و اتوبان ساوه به سلفچگان متصل میکند.
عملیات ایمن سازی و نصب علائم، اجرای خط کشی و نصب گاردریلهای مورد نیاز این کنارگذر که شمال و شمال غربی ساوه را به جنوب و جنوب غربی متصل میکند انجام شده و بهره برداری از آن موجب کاهش ترافیک درون شهری و کاهش آلودگی هوای شهر، جلوگیری از بروز سوانح رانندگی متاثر از تردد کامیونها و وسایط نقلیه سنگین در میادین و مبادی ورودی و رفع گرههای ترافیکی و مراقبت از زیرساخت های شهری خواهد شد.
ا بازدیدهای میدانی خبرنگار ایسنا از این کنارگذر حاکی از استمرار تردد کامیون و تریلی در مبادی و میادین ورودی شهر ساوه است که نشان میدهد که با وجود بهره برداری از این کنار گذ،ر اما ساوه همچنان از زیرپای کامیون ها خارج نشده و جولان وسایط نقلیه سنگین در سطح شهر همچنان ادامه دارد.
پیگیریهای صورت گرفته توسط ایسنا منجر به تشکیل جلسه شورای ترافیک در شهرستان ساوه به ریاست فرماندار و با حضور مسئولان استانی و شهرستانی شد تا پس از بحث و بررسی تصمیم جدی برای اتخاذ سازوکار مناسب به منظور جلوگیری از ورود کامیون به سطح شهر اتخاذ شود.
در همین رابطه معاون راهداری و حمل و نقل جادهای استان مرکزی در گفتوگو با ایسنا، به بیان جزئیات این جلسه پرداخت و گفت: در جلسه شورای ترافیک شهرستان ساوه مقرر شد با توجه به اینکه کنارگذر شهر ساوه مورد بهرهبرداری قرار گرفته است، با تقویت این محور مواصلاتی که نقش قابل توجهی در کاهش ترافیک شهر ساوه و نارضایتی مردم دارد از ابتدای مهرماه سال جاری طرح ممنوعیت ورود کامیون به داخل این شهر اجرایی شود.
علیرضا اختری افزود: در این جلسه هماهنگی لازم با پلیس راه، شهرداری و راهداری صورت گرفته است و از ابتدای مهرماه طرح "تردد کامیون ممنوع" در سطح این شهر اجرایی شده و با متخلفین برابر مقررات و قوانین برخوردار خواهد شد.
وی بیان کرد: همچنین مقرر شد با هم افزایی بین دستگاههای اجرایی به گونهای برنامه ریزی شود که تردد کامیون در این کنار گذر به سهولت انجام شده و آسیبی متوجه وسایط نقلیه نشود.
این مقام مسئول به برخی مشکلات ترددی در این کنارگذر اشاره کرد که باید تا ابتدای تیرماه برطرف شود و گفت: در ابتدا باید جلساتی با رانندگان وسایط نقلیه سنگین برگزار شود و اقداماتی در قالب پیش آگاهی توسط راهداری، پلیس راه و شهرداری صورت گیرد تا رانندگان با اجرای طرح کامیون ممنوع با اطلاع کامل اقدام به تردد کنند.
وی بیان کرد: جایگاهها و پارکینگهایی برای توقف کامیونها پیش بینی شده است تا کامیونها و تریلیهای بومی نیز در این اماکن پارک کرده و وسیله نقلیه خود را متوقف کنند و پس از آن با استفاده از وسایط نقلیه عمومی به داخل شهر ورود پیدا کنند.
اختری در پایان گفت: این کنارگذر از ایمنی لازم برای تردد وسایط نقلیه سبک و سنگین برخوردار است و رانندگان می توانند با اطمینان از این مسیر تردد کنند.
به گزارش ایسنا، شهروندان ساوجی که 13 سال برای تحقق این مطالبه صبر کرده اند، باید تا مهرماه نیز منتظر بمانند و ببینند که این رویای 13 ساله بالاخره به واقعیت تبدیل می شود یا نه و آیا شهروندان این شهر بالاخره از دست تردد کامیون ها و تریلی های غول پیکر در سطح شهر راحت خواهند شد یا خیر؟
انتهای پیام